Monza: Romeo Ferraris Mercedes duo niet te stoppen

Mercedes domineert de openingsmeeting van de Superstars International Series 2013
Het werd het perfecte weekend voor het Romeo Ferraris Mercedes team, na de pole en de tweede tijd gisteren haalden de rijders Liuzzi en Biagi de dubbel binnen in beide races. Vitantonio Liuzzi won op dominante wijze de eerste race, terwijl zijn teammaat Biagi in race 2 met de overwinning ging lopen. Tweemaal ging de derde plaats naar Liugi Ferrara, ook al op een Mercedes, terwijl Morbidelli met twee vierde plaatsen telkens de beste niet-Mercedes rijder was.
Over race 1 kunnen we kort zijn, Liuzzi startte van op de pole, nam onmiddellijk de leiding en reed dan weg van de concurrentie. De enige rijder die nog enigszins in de buurt kon blijven van de Italiaanse ex-formule 1 piloot, was zijn teammaat Biagi die dan uiteindelijk ook de tweede plaats pakte. Als een eenzame derde kwam Luigi Ferrara over de lijn, ook al op een Mercedes. Morbidelli kwam als vierde onder de vlag door, voor Sini op de nieuwe Camaro die als overwinnaar uit een duel met Berton kwam. De pech bleef kampioen Johan Kristoffersson achtervolgen, wegens problemen aan de motor moest de Zweed tweemaal van op de zijlijn toekijken.

Uitslag race 1 Superstars International Series Monza 2013

01. Tonio Liuzzi (Romeo Ferraris Mercedes C63 AMG)
02. Thomas Biagi (Romeo Ferraris Mercedes C63 AMG)
03. Luigi Ferrara (Roma Racing Mercedes C63 AMG Coupé)
04. Gianni Morbidelli ( Audi Team Italia Audi RS5)
05. Francesco Sini (Solaris Motorsport Chevrolet Camaro)
06. Giovanni Berton (Team BMW Dinamic BMW M3 E92)
07. Andrea Bacci (CAAL Mercedes C63 AMG)
08. Andrea Larini (Ferlito Motors Jaguar XF SV8)
09. Mauro Trentin (Team BMW Dinamic BMW M3 E92)
10. Leonardo Baccarelli (CAAL Mercedes C63 AMG)

Race 2 beloofde met de omgekeerde grid voor de acht eerste rijders meer spanning. Biagi schoot na de start al snel door van de zevende naar de tweede plaats. Na een kort duel enkele ronden later met Andrea Bacci, nam Biagi de leiding en liep al snel uit om na 14 ronden als winnaar over de streep te komen. Liuzzi had een veel slechtere start en had dan ook meer tijd nodig om zich uit het peloton los te werken, maar eens dit gelukt was, kon hij de leider niet meer bijbenen. Ferrara werd evenals in race 1 derde en ook Morbidelli herhaalde zijn prestatie van de vorige race. Deze laatste moest daarvoor wel een intens gevecht aangaan eerst met Sini en daarna met Bacci.

Uitslag race 2 Superstars International Series Monza 2013

01. Thomas Biagi (Romeo Ferraris Mercedes C63 AMG)
02. Tonio Liuzzi (Romeo Ferraris Mercedes C63 AMG)
05. Andrea Bacci (CAAL Mercedes C63 AMG)
06. Francesco Sini (Solaris Motorsport Chevrolet Camaro)
07. « Diabolik » (Ferlito Motors Jaguar XF SV8)
08. Giovanni Berton (Team BMW Dinamic BMW M3 E92)
09. Francesco Ascani (Todi Corse BMW M3 E90)
10. Roberto Benedetti (RC Motorsport Cadillac CTS-V)

De volgende meeting vindt over een dikke maand plaats in het Tsjechische Brno. De Superstars International Series werkt er tijdens het weekend dat ook de 24H van de Nürbrugring zijn gepland de eerste meeting af van het Oost-Europese tweeluik, alvorens medio-juni naar Circuit Zolder te trekken voor de Superstars@Zolder meeting.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International Superstars Series op zondag 7 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.