van der Horst

Monza: Carlos Sainz Jr. domineert beide vrije trainingen

Carlos Sainz Jr. - Dams
Carlos Sainz Jr. - Dams
Carlos Sainz Jr. heeft op het circuit van Monza, waar morgen de eerste race van het seizoen plaats vindt, in beide vrije trainingen de beste tijd neergezet. De DAMS-rijder domineerde beide sessies en liet in de namiddag een rondetijd van 1:33.731 optekenen. De tweedesnelste tijd van de dag kwam op naam van Luca Ghiotto (Draco Racing) terwijl Jazeman Jaafar (ISR) de derde tijd liet opmeten.
  • De Swert Opticiens
Carlos Sainz zette in de eerste sessie de ene snelste ronde na de andere neer om uiteindelijk uit te komen op een tijd van 1:34.207. Achter de Spanjaard volgden Marlon Stöckinger (Lotus), Zoël Amberg (AVF), Sergey Sirotkin (Fortec) en Will Stevens (Strakka Racing). In de namiddag ging de koppositie aanvankelijk achtereenvolgens naar Oliver Rowland (Fortec), Jazeman Jaafar, Norman Nato (DAMS), Luca Ghiotto, Sergey Sirotkinen en Nikolay Martsenko (Comtec Racing) alvorens Carlos Sainz opnieuw iedereen het nakijken gaf. Morgen zaterdag vindt om 11u30 de kwalificatie plaats waarna de eerste race van start gaat om 16u15 in de namiddag.

Foto: World Series by RenaultDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op vrijdag 11 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons