van der Horst

Monza: Kessel Racing topt eerste vrije training

Monza: De actie op zaterdag in beeld gebracht
Tijdens de eerste 90-minuten durende vrije training in Monza, waar dit weekend de Blancpain Endurance Series wordt op gang geschoten, was het de Kessel Racing Ferrari 458 Italia GT3 #11 die de snelste tijd neerzette. Giacomo Petrobelli, die de auto deelt met Michael Broniszewski en Allessandro Bonacini, zette de snelste tijd neer in 1:48.044, een verbetering van maar liefst twee tienden van een seconde van de poletijd van vorig jaar van Alessandro Pier Guidi, ook al in een Ferrari.
Monza: De actie op zaterdag in beeld gebracht
De Audi R8 met startnummer 26, met als piloten Stéphane Ortelli, Edward Sandström en Gregory Guilvert, topte al vroeg de tabellen maar eindigde uiteindelijk als tweede op een kleine drie honderdsten van een seconde van de Ferrari. Als derde noteerden we een andere Ferrari, de nr. 333 van GT Corse by Rinaldi, zeer nipt gevolgd door de nr. 93 Pro GT by Almeras Porsche bestuurd door Franck Perera.Eén van beide debuterende Bentley Continental GT3s eindigde in de top vijf, Guy Smith reed een 1:48.618 en bleef daarmee op een halve seconde van de snelste tijd. De zusterwagen deed het minder goed, die strandde op de 24e plaats.
 
Ook Audi leek de nieuwe Balance of Performance in Monza goed te verteren, beide Pro Cup Audi’s R8 van WRT vonden we terug in het onderste gedeelte van de top tien, voor de GT Academy Team RJN Nissan GT-R nr. 35.
 
Twee van de 40 ingeschreven wagens slaagden er door technische problemen niet in een tijd neer te zetten, de TDS Racing BMW Z4 GT3 nr. 12 en de Emil Frey Racing Jaguar.

Foto's: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 12 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons