Monza: Derde zege voor Roy Nissany

Roy Nissany - Lotus
Roy Nissany (Lotus) heeft op hrt circuit van Monza de eerste race van de Formule V8 3.5 gewonnen. Het was al de derde overwinning voor Nissany dit seizoen. De Israëlier startte van op de pole, reed de snelste wedstrijd ronde en won met 12 seconden voorsprong op Louis Deletraz (Fortec Motorsport). De laatste podiumplaats ging naar Matthieu Vaxivière (SMP Racing). De leider in het kampioenschap Tom Dillmann werd het slachtoffer van een lekke band en eindigde buiten de top 10.
Bij de start liet Nissany zijn achterwielen doorspinnen waarvan Pietro Fittipaldi (Fortec Motorsport) van profiteerde om de leiding te nemen. Maar al in de eerste bocht ging de Braziliaan wijd waardoor Nissany terug de koppositie pakte met in zijn spoor Vaxivière en Delétraz. In de vijfde ronde schoof Delétraz op naar plaats twee, twee ronden later zocht Tom Dillmann de pits op met een lekke band. De posities zouden niet meer wijzigen en Nissany won voor Delétraz, Vaxiviere, Panis, Binder, Kanamaru, Visser, Orudzhev, Fittipaldi en Buller.