van der Horst

Monza: Giovinazzi wint chaotische openingsrace

Antonio Giovinazzi - Prema Racing
Antonio Giovinazzi - Prema Racing
Antonio Giovinazzi heeft een uitstekende zaak gedaan in de GP2-titelstrijd. De Italiaan won voor eigen publiek en zag ploegmakker Pierre Gasly pas als vierde over de streep komen. De Fransman zag de zege aan hem voorbij gaan door een fout van de Safety Car. Giovinazzi haalde pas in de laatste ronde Raffaele Marciello in die zo zijn derde plek in de tussenstand verstevigt. Gustav Malja boekte met zijn derde plek zijn tweede podium op rij. Sergey Sirotkin kende na zijn mindere weekend op Spa-Francorchamps alweer een tegenvallende race en eindigde ver buiten de punten.
Pierre Gasly neemt de leiding
Pierre Gasly neemt de leiding
Bij het doven van de lichten nam poleman Gasly de leiding gevolgd door Artem Markelov, Arthur Pic, Sergey Sirotkin, Jordan King en Norman Nato. Giovinzazzi, vertrokken op de laatste startrij, kende meteen een spannend moment en kon nog maar net de stilgevallen Dallara van Sean Geleal ontwijken. Gasly reed meteen een kloofje naar Markelov en Pic toe, terwijl Marciello en Giovinazzi, op harde banden, zich door het veld worstelden. Gasly kwam in de twaalfde ronde binnen voor harde rubbers, later dan de meeste andere rijders op zachte banden. Marciello werd zo de nieuwe leider, gevolgd door Malja en Giovinazzi.

Antonio Giovinazzi - Prema Racing
Antonio Giovinazzi - Prema Racing
Gasly kwam snel dichter op leider Marciello maar een Safety Car-fase na een ongeval tussen Arthur Pic en Sergio Canamasas gooide roet in het eten. De bestuurder van de Mercedes maakte bovendien de fout om Gasly als leider op te nemen waardoor de top drie enorm veel tijd won en hun pitstop konden afwerken nog voor ze achter de veiligheidswagen konden aansluiten. Intussen liet de Safety Car het veld weer door en wachtte op Marciello. Na de herstart haalde Giovinazzi Malja in en in de laatste ronde snoepte hij de zege weg voor de neus van Marciello. Het trio eindigde op twee seconden van elkaar. Gasly behoudt met zijn vierde plaats de leiding in de tussenstand maar zal in de eerste plaats vloeken dat zijn zege hem werd ontnomen. De Fransman heeft nog acht punten voor op Giovinazzi. De overige punten gingen naar Norman Nato, Luca Ghiotto, Jordan King, Mitch Evans, Oliver Rowland en Artem Markelov.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in GP2 Series op zaterdag 3 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Italië.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons