van der Horst

Monza: Arden dubbel in eerste GP3 race

Een volledig Brits podium te Monza
Een volledig Brits podium te Monza
Jake Dennis en Jack Aitken schonken Arden de dubbel bij de eerste GP3 race op het circuit van Monza. Charles Leclerc (ART GP) was van op de pole gestart maar zag zich in de vijfde ronde gepasseerd door Dennis, enkele ogenblikken later moest hij ook Aitken voorbij laten. Leclerc werd nog aangereden door Antonio Fuoco (Trident) en finishte vierde. De derde plaats ging uiteindelijk naar Jake Hughes (DAMS).
  • Heinz Performance
Leclerc die van op de pole startte kwam het beste weg en kwam als leider door op het einde van de eerste ronde. Een korte interventie van de safety car om toe te laten om de wagen van Matevos Isaakyan te bergen, bracht het veld terug samen. Na de herstart zette Dennis alles op alles in ronde 5 en ging voorbij Leclerc een ronde later gevolgd door Aitken. Fuoco kwam nu aandringen bij de kampioenschapsleider maar hij raakte de wagen van Leclerc en zakte weg naar plaats acht. Leclerc kon uiteindelijk een oprukkende Hughes niet achter zich houden en moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. Hughes probeerde nog de tweede plaats van Aitken over te nemen maar daarvoor was de race te kort. Nirei Fukuzumi, Alex Albon, Nyck De Vries, Fuoco, Matthew Parry en Tatiana Calderon maakten de top tien vol.

Foto: GP3 Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 3 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Italië.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons