Monza: Max Defourny start seizoen met een vijfde plaats

Robert Shwartzman - R-Ace GP
De eerste race voor de Formule Renault Eurocup werd gewonnen door Robert Shwartzman (R-Ace GP). Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) en Gabriel Aubry (R-ace GP) pakten de overige podiumplaatsen. Onze landgenoot Max Defourny (R-ace GP) sloot de eerste wedstrijd op het circuit van Monza af op de vijfde plaats na zijn teamgenoot Will Palmer.
Incidentrijke eerste race te Monza
De wedstrijd werd gekenmerkt door twee safety car interventies, een eerste maal vlak na de start nadat onze landgenoot Ghislain Cordeel (Arden) en Rodrigo Pflucker (AVF) met elkaar in aanraking kwamen nadien voor een tweede inciden tussen twee wagens in de eerste chicane. De koers werd zelfs afgevlagd onder rood na een sortie van Neil Verhagen (MP Motorsport) in de laatste ronde.

Foto's: Racing International Photography

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 22 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.