van der Horst

Monza: Rob Huff ook op tweede WTCC-testdag ongenaakbaar - Coronel sterk tweede

Rob Huff
Rob Huff
Vandaag werd in Monza de tweede en laatste officiële WTCC-testdag afgewerkt en andermaal stond er geen maat op het overwicht van Rob Huff. Het ware uiteraard voorbarig uit tests conclusies te trekken maar de Brit lijkt voorlopig beter het potentieel van de Citroën C-Elysée te benutten dan zijn merkgenoten bij Sebastien Loeb Racing. Tom Coronel verbaasde dan weer vriend en vijand door vandaag de tweedesnelste chrono te laten optekenen.
Tiago Monteiro
Tiago Monteiro
Tijdmeting was niet verplicht vandaag en dus komen we niet te weten waar Volvo-rijders Nestor Girolami en Yvan Muller (nog steeds invallend voor Nick Catsburg, op weg naar Sebring) zouden zijn geëindigd. In tegenstelling tot  Polestar Cyan Racing-teamgenoot Thed Björk die de namiddagsessie als achtste op 2.2 seconden van Huff afsloot, hadden de Argentijn en Fransman immers geen  (openbare) transponder aan boord.

Rob Huff onderstreepte in Monza aan het stuur van de Münnich Motorsport Citroën meteen zijn titelambities  door zowel gisteren als vandaag de beide sessies te toppen. Met 1:52.500" bleef  hij deze namiddag 103/1000sten boven zijn besttijd van deze morgen. De Brit was in Monza overigens de enige die onder de 1:52"-grens wist te blijven.
"Het gaat hier enkel over testritten en je koopt er niks voor, maar het stelt me gerust dat het met wat we doen en de manier waarop we de wagen leren kennen de juiste richting uit gaat. Ik ben tevreden over de wagen en het team leverde knap werk. We werkten een testplan af waarbij niet noodzakelijk alles in functie van een snelle chrono gebeurt. We maalden daarentegen heel wat kilometers af en alles liep zoals het hoorde, zo simpel is het" aldus Huff in een reactie.

Tom Coronel mag dan al met het oudste model en dezelfde wagen als vorig jaar onderweg zijn, het weerhield er onze Noorderbuur niet van een knappe tweede chrono te realiseren op slechts 0.655" van Huff. Hiermee deed ie 85/1000sten beter dan Tom Chilton (SLR) die deze namiddag met 52 ronden het ijverigst was.

Honda-rijders Tiago Monteiro en Norbert Michelisz klokten nagenoeg identieke chrono's, zij stonden na afloop ca. 0.9" bij Huff in het krijt. Maar nogmaals, Joost mag weten wat deze en andere heren tijdens deze tweedaagse testsessie op hun 'to do'-lijstje hadden staan,  hoeveel sets banden daarbij werden aangesproken etc.

Resultaat tweede dag Monza:
Morgensessie:
1 Rob Huff (ALL-INKL.COM Münnich Motorsport) 1m52.497s
2 Tom Chilton (Sébastien Loeb Racing) 1m53.682s
3 Tom Coronel (ROAL Motorsport) 1m53.926s
4 Néstor Girolami (Polestar Cyan Racing) 1m54.107s
5 John Filippi (Sébastien Loeb Racing) 1m54.164s
6 Mehdi Bennani (Sébastien Loeb Racing) 1m54.307s

Namiddagsessie:
1 Rob Huff (ALL-INKL.COM Münnich Motorsport) 1m52.600s
2 Tom Coronel (ROAL Motorsport) 1m53.255s
3 Tom Chilton (Sébastien Loeb Racing) 1m53.340s
4 Tiago Monteiro (Castrol Honda World Touring Car Team) 1m53.509s
5 Norbert Michelisz (Castrol Honda World Touring Car Team) 1m53.591s
6 Mehdi Bennani (Sébastien Loeb Racing) 1m53.789s

(geen tijden voor Yvan Muller en Nestor Girolami)


Foto's: FIA WTCC




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 15 maart 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons