van der Horst

Monza: Abril en Mercedes domineren eerste GT3-kwalificatie in DTM

Vincent Abril - Mercedes-AMG GT3 - Haupt Racing Team
Vincent Abril - Mercedes-AMG GT3 - Haupt Racing Team
Mercedes heeft zijn terugkeer in de DTM niet gemist. Vincent Abril scoorde in zijn AMG GT3 van Haupt Racing Team niet alleen een historische pole positie op het circuit van Monza, de Duitse constructeur neemt straks bovendien de eerste twee startrijen in van de allereerste DTM-wedstrijd met GT3-bolides. Onze piepjonge landgenoot Esteban Muth zorgde voor een aangename verrassing door zijn Lamborghini Huracan GT3 op de vijfde startplaats te parkeren.
  • Powercars
Esteban Muth - T3 Motorsport Lamborghini Huracan
Esteban Muth - T3 Motorsport Lamborghini Huracan
Balance of Performance is nu ook het codewoord in DTM en dat zou weleens meteen wrevel kunnen opwekken. Mercedes is in Monza immers bijzonder snel over één ronde, met een achterstand van vier tiende voor zowel Esteban Muth in de Lamborghini (vijfde), Liam Lawson in de Ferrari (zevende) en Nico Müller in de beste Audi (achtste). Vincent Abril (pole), Daniel Juncadella (tweede), Lucas Auer (die de eerste training miste maar toch derde werd), Maximilian Götz (vierde) en Philip Ellis (zesde) gaven Mercedes reden tot blijdschap.

Om half 2 vanmiddag gaat het licht op groen voor een eerste confrontatie van 50 minuten in de Italiaanse snelheidstempel.
 


Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 19 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons