Monza: DKR Engineering onklopbaar in de Michelin Le Mans Cup

DKR Engineering - Norma M30 LMP3
Na de openingsmanche in Paul Ricard heeft de DKR Engineering Norma M30 van Leonard Hoogenboom en Jens Petersen ook de tweede race die plaatsvond te Monza gewonnen. In de GT3 klasse ging de zege voor de tweede maal dit jaar naar Kessel Racing Ferrari F488 GT3 van Sergio Pianezzola en Giacomo Piccini.
Motorsport98 - Ligier JS P3
Petersen vertrok als vijfde, maar gaf halfkoers de DKR Engineering Norma door aan Leonard Hoogenboom in tweede positie. Wanneer de leidende DB Autosports Norma te lang doorreed en zonder benzine stil kwam te staan, nam Hoogenboom het commando van de wedstrijd over. Een tweede neutralisatie van de wedstrijd met een Full Course Yellow kon de opmars van de zwart-oranje Norma niet stuiten en Petersen/Hoogenboom wonnen met bijna 20 seconden voorsprong op de Ecurie Ecosse Ligier JS P3 van Anthony Wells/James Littlejohn en 23 seconden op de RLR Msport Ligier JS P3 van John Farano/Job van Uitert. De Ligier JS P3 van het Belgische Motorsport98, bestuurd door Eric de Doncker/Dino Lunardi finishte op de achtste plaats.

Foto's: Michelin Le Mans Cup

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 Le Mans Cup op woensdag 16 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Monza.