van der Horst

Monza: Eerste zege voor Nyck de Vries in GP3

GP3 podium race 2 Monza
GP3 podium race 2 Monza
De Nederlander Nyck de Vries (ART GP) heeft in Monza zijn eerste zege in de GP3 Series behaald. De Vries startte van op de eerste lijn, maar verloor bij de start een plaats doch kon daarna oprukken naar de koppositie, hij won de tweede GP3 race voor Alex Albon (GP) en Antonio Fuoco (Trident). Puntenleider Charles Leclerc (ART GP) raakte betrokken bij een aanrijding en scoorde geen punten, hij blijft wel op kop van de tussenstand met 24 punten voor op Fuoco.
  • Skylimit Events
Start GP3 race 2 te Monza
Start GP3 race 2 te Monza
Fuoco had de beste start, maar moest al snel Albon, de Vries en Nirei Fukuzumi voor laten. Toen Charles Leclerc kwam aanzetten en voorbij zijn teammaat Nirei Fukuzumi wou gaan, sloot de Japanner de deur, een aanrijding was onvermijdelijk. Voor de leider in de tussenstand van het kampioenschap was de race over. De safety car kwam op de baan en wanneer de race weer vrij gegeven werd ging de Vries voorbij koploper Albon.

Fuoco behield de derde plaats en Jake Dennis (Arden), zaterdag nog winnaar van race 1, werd vierde. Daarna volgden Jack Aitken (Arden), Arjun Maini (Jenzer Motorsport), Alex Palou (Campos Racing), Artur Janosz (Trident), Ralph Boschung (Koiranen GP) en Jake Hughes (Dams).

Foto's: Georges De Coster



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons