van der Horst

Monza: Formule Renault 2.0 NEC: Louis Delétraz eerste leider

Delétraz-Jörg - FRenault NEC
Delétraz-Jörg - FRenault NEC
Het eerste weekend van de Formule Renault 2.0 NEC was Zwitsers getint. Louis Delétraz, zoon van Jean-Denis Delétraz, won de eerste wedstrijd voor de Japanner Sasahara en de Fransman Pizzitola na een pittige wedstrijd. Dit was ook de startorde na de eerste kwalificatie. Op zondag tijdens race twee moest de winnaar van de openingsrace van het seizoen, Delétraz, de overwinning laten aan zijn landgenoot en teamgenoot bij Josef Kaufmann Racing, Kevin Jörg die de pole toebedeeld kreeg na zijn zevende plaats in race 1. De Nederlander Steijn Schothorst mocht ditmaal het podium vervolledigen na een vierde plaats in de eerste race.
Formule Renault 2.0 NEC
Formule Renault 2.0 NEC
De Japanner Sasahara, tweede in race 1 was in een fel duel verwikkeld met KTR-rijder Alex Albon, maar beiden haakten in elkaar en de Ascari Chicane en de Japanner moest naar de kant met een afgebroken ophanging. Albon, zesde in de eerste manche van het weekend, kreeg een drive-through aan zijn broek en finishte 18de.


Met een zege en een tweede plaats wordt Louis Delétraz de eerste leider in de tussenstand van het kampioenschap. Delétraz: “Kevin en ik gingen samen de eerste bocht in, maar als teammaat hield ik het gas niet onder. We reden een goede wedstrijd en ik kon Kevin niet voorbij. Ik reed ook met het kampioenschap in het achterhoofd. Ik pak nu de leiding en we staan ook eerste in het team kampioenschap”.

Foto: Renault SportDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op zondag 13 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons