van der Horst

Monza FP1: Monteiro snelst, spijts schrikmoment na lekke band (+video)

Tiago Monteiro
Tiago Monteiro
Tiago Monteiro mag in de eerste vrije oefensessie dan wel de snelste tijd op de klokken hebben gezet, de Portugees zal zijn eerste uitje op de mythische Monza-omloop niet snel vergeten. De Honda-rijder werd bij het aanremmen van de Ascari-chicane slachtoffer van een klapband links voor en kon maar tenauwernood een heuse crash vermijden.
De sessie was 20 minuten oud toen Monteiro's Honda de grintbak doorploegde nadat de linker voorband het bij het aanremmen van de chicane liet afweten. De Portugees behield  nipt de controle over zijn wagen en wist terug te keren naar de pits om van zijn avontuur te bekomen. Een en ander belette hem evenwel niet om in de slotminuten van de 45 minuten durende sessie met 1:53.572" de snelste tijd neer te zetten voor Polestar-snelste Thed Björk en Honda-teamgenoot Norbert Michelisz. "Ik had net zo goed de auto in de prak kunnen rijden, heb ik hier eventjes geluk gehad" klonk het.

ALL-INKL.COM Münnich Motorsport-rijder Rob Huff overkwam een identiek incident op diens Citroën C-Elysée WTCC. Ook hier liep het vooraan links mis bij het aanremmen van de eerste bocht. Huff tikte niettemin als vierdesnelste aan, voor de Civic van Honda-nieuwkomer Ryo Michigami. De tweede vrije oefenrit staat geprogrammeerd om 12.00u.

 


Foto: FIA WTCC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 29 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons