van der Horst

Monza: FP2: Polestar Volvo's toppen tweede oefensessie

Volvo boven in FP2
Volvo boven in FP2
De Polestar Cyan Racing Volvo S60's van Thed Bjork en Nestor Girolami namen het voortouw in de tweede en meteen laatste vrije oefensessie op een zonovergoten Autodromo Nazionale Monza. Aanvankelijk lukte Girolami de referentietijd maar de Argentijn zag zijn chrono zo'n kwartier voor het afvlaggen van de sessie met 0.3" verbeterd door Cyan Racing-stalgenoot Thed Björk.
Het Volvo-duo ging de beide Honda's van Norbert Michelisz en Tiago Monteiro vooraf, de Portugees had zich eerder in FP1 de snelste getoond. De snelste Citroën C-Elysée bleek in handen van Tom Chilton, de Brit volgde op zo'n zeven tienden van Björk's besttijd.
Nick Catsburg en Rob Huff moeten nog een seconde zien te vinden om in qualifying mee te kunnen dingen voor een Q3-ticket, even na tweeën deze namiddag. Tom Coronel prijkt op een voorlopige tiende stek.

Foto: FIA WTCC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 29 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons