van der Horst

Monza: Lorenzo Colombo debuteert ijzersterk – Belgen goed mee

Lorenzo Colombo
Lorenzo Colombo
Op het circuit van Monza start dit weekend het nieuwe seizoen Formule Renault Eurocup, het eerste dat afgewerkt wordt met de nieuwe Tatuus T-318 die voldoet aan het FIA F3 reglement. Belangrijk is ook dat er dit jaar met Ugo de Wilde, Amaury Cordeel en Esteban Muth er niet minder dan drie Belgen aan de start komen. De eerste vrije trainingen van de openingsmanche in Italië werden gedomineerd door Lorenzo Colombo (MP Motorsport), maar onze landgenoten konden ondanks hun gebrek aan ervaring in de klasse het tempo goed volgen.
Ugo de Wilde - JD Motorsport
Ugo de Wilde - JD Motorsport
In de morgen liet Colombo op een natte piste een tijd optekenen van 2:04.677, daarmee was hij 104 duizendste seconde sneller dan zijn teamgenoot Leonardo Lorandi. Ugo de Wilde (JD Motorsport) presteerde sterk en klokte de vierde tijd achter Alexander Smolyar (R-ace GP). Amaury Cordeel (MP Motorsport) reed een veelbelovende zevende tijd en Esteban Muth (M2 Competitio) klokte de twaalfde tijd.

Esteban Muth - M2 Compétition
Esteban Muth - M2 Compétition
In de namiddag op een droge piste was het opnieuw Colombo die iedereen te snel af was, hij verbeterde zijn tijd tot 1:49.426, een nieuw ronderecord en was 0.127 seconde sneller dan Sebastian Fernandez (Arden). Ditmaal was Muth de snelste van de Belgen met de achtste tijd, de Wilde haalde nog net de top tien en Cordeel klokte de negentiende tijd.

Foto's: Formula Renault Eurocup & Ugo de Wilde FB
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 12 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons