van der Horst

Monza: Meteen een zege voor Guelinckx en Longin in de PK Carsport Audi

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
In Monza werd de openingsmanche van de Fanatec GT2 European Series 2023 afgewerkt. Voor het team van PK Carsport werd het een bewogen weekend, maar wel één die Peter Guelinckx en Stienes Longin met een overwinning wisten af te sluiten.
Twee races staan er op het programma tijdens zo een Fanatec GT2 European Series-weekend afgewerkt. Voor beide wedstrijden wisten Guelinckx en Longin de pole in de Pro-Am categorie te veroveren. Dat levert niet alleen een gunstige startpositie op, maar ook een bonuspunten voor het kampioenschap.

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Goede start van het weekend dus voor de troepen van PK Carsport, maar daar was enkele seconden na de start van de eerste race niets meer van te merken. Peter Guelinckx werd bij het aanremmen voor de eerste chicane op het gras gedwongen en raakte een andere wagen. De schade was te groot om de race verder te zetten. “Eén van de KTM-rijders deed de deur dicht, maar was ik wat agressiever gestart, dan had hij nooit de mogelijkheid gehad om zich voor me te wringen”, gaf Guelinckx eerlijk toe.

Bij PK Carsport was men echter wel vast van plan om de situatie tijdens de zondagsrace recht te zetten. Bij de start nam polesitter Stienes Longin onmiddellijk het voortouw. “Door het missen van de eerste race hadden we geen ideale set-up”, doet de Leuvenaar het relaas. “Bovendien deed de versnellingsbak bij het terugschakelen bij hoge toeren ook wat nukkig. Op een circuit als Monza is dat niet ideaal. Maar goed, veel zorgen maakte ik me daar niet over, ook niet toen de Audi van Pierre Kaffer me wist te passeren. Onze belangrijkste tegenstander, het duo Hassid-Beltoise, zat nog achter ons.”

Peter Guelinckx en Stienes Longin
Peter Guelinckx en Stienes Longin
Na de verplichte rijderswissel had Peter Guelinckx ook weinig tijd nodig om de leiding opnieuw in handen te nemen. “De ene dag is duidelijk de andere niet”, stelde Guelinckx met een brede glimlach. “Toen ik op de hielen werd gezeten door een KTM, kreeg ik te horen dat die een tijdstraf zou meekrijgen. Anthony (Kumpen, team manager, red.) vertelde me rustig te blijven, en dat er niets aan de hand was. Omdat ik in mijn spiegels al een paar keer had gemerkt dat de rijder zich bij het aanremmen voor de Parabolica had verslikt, legde ik hem weinig in de weg. Het risico dat we bij een aanrijding allebei van de baan zouden schuiven wou ik niet nemen. Eens hij me gepasseerd was, kon ik rustig in zijn buurt blijven en er voor zorgen dat de Audi van Hassid niet dichter kwam. Verstand en strategie hebben vandaag gezegevierd!”

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Guelinckx ging uiteindelijk met bijna zes seconden voorsprong op Henry Hassid over de streep, om zo de eerste overwinning van het seizoen binnen te rijven. “Deze race heeft getoond dat we dit seizoen kunnen meespelen om de titel”, stelde Stienes Longin achteraf. “Peter heeft afgelopen winter duidelijk nog wat meer progressie geboekt, we kunnen duidelijk vooraan meedraaien.”

Het slotwoord is voor aandachtig toeschouwer Bert Longin, dit jaar voor het eerst niet zelf aan de slag in de Fanatec GT2 European Series. “Een andere ervaring, inderdaad”, glimlacht Longin sr. “Maar ik kon één ding vaststellen: op de pitmuur voelt winnen even goed aan!”

Het tweede weekend van de Fanatec GT2 European Series wordt eind mei op de Oostenrijkse Red Bull Ring afgewerkt.

Racemail Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 23 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons