van der Horst

Monza: Philip Ellis verrast met snelste tijd in vrije sessies

Philip Ellis - WINWARD team Mercedes-AMG
Philip Ellis - WINWARD team Mercedes-AMG
Het DTM seizoen gaat dit weekend van start op Circuit Monza waar voor de eerste maal zal gereden worden met GT3 bolides. Op vrijdag stonden er twee vrije sessies op het programma en het was DTM rookie Philip Ellis (WINWARD team Mercedes-AMG) die met een ronde in 1:47.617 de dag als snelste afsloot.
Timo Glock - ROWE Racing BMW M6
Timo Glock - ROWE Racing BMW M6
Vrijdag startte een nieuw tijdperk voor de DTM, dat van de GT wagens. Na het terugtrekken van Mercedes en Audi was er geen toekomst meer voor de ClassOne wagens, temeer daar de samenwerking met het Japanse Super GT nooit van de grond kwam. In afwachting van de introductie van een nieuw reglement voor elektrisch aangedreven wagens koos de organisatie voor GT3 wagens, alhoewel die bolides al te zien zijn in talrijke andere kampioenschappen. DTM blijft echter voorbehouden aan sprintraces en pilotenwissels zijn niet aan de orde. Ook Circuit Zolder wordt dit jaar aangedaan en dat op het weekend van 7 en 8 augustus.

Alex Albon - AlphaTauri AF Corse Ferrari 488
Alex Albon - AlphaTauri AF Corse Ferrari 488
Op vrijdag vonden er twee 45 minuten durende vrije trainingen plaats. In de eerste sessie, waar de vier snelste rijders slechts 0.064 seconde van elkaar gescheiden bleven, ging de snelste tijd naar Maximilian Götz (HRT team Mercedes-AMG) in 1:47.624, voor Alex Albon (AF Corse Ferrari 488). Maar in de tweede sessie ging Ellis nog sneller, hij was trouwens de enige rijder die onder de tijd van Götz in de eerste sessie ging. Nico Müller (Team Rosberg Audi RS8 LMS) klokte de tweede tijd in de tweede sessie maar moest genoegen nemen met de vijfde dagtijd achter de Ferrari’s van Albon en Liam Lawson.
 
Esteban Muth - T3 Motorsport Lamborghini Huracan
Esteban Muth - T3 Motorsport Lamborghini Huracan
Onze landgenoot Esteban Muth maakte zijn debuut in de DTM met de Lamborghini Huracan van T3 Motorsport. In de eerste sessie klokte hij de negentiende tijd maar in de tweede sessie klom hij op naar de zevende positie. Teamgenote Esmee Hawkey tikte respectievelijk aan als zeventiende en dertiende. Sophia Flörsch (Team Abt Audi R8 LMS) sloot iedere sessie af net achter Hawkey. Achttien wagens namen deel aan de twee sessies.

Foto's: Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 18 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons