van der Horst

Monza: Podiumplaats voor Frédéric Vervisch in race 2

Podium race 2 TCR Monza
Podium race 2 TCR Monza
De Comtoyou Racing rijders Stefano Comini en Frédéric Vervisch beëindigden de tweede race voor de TCR International Series te Monza op de eerste en derede plaats. Roberto Colciago (Honda Civic M1RA), zaterdag nog winnaar van race 1, wist zich tussen beide Audi’s te klasseren en doet alzo een goede zaak in het kampioenschap. Kampioenschapsleider Jean-Karl Vernay (Team WRT VW Golf) wist alweer de puntenschade te beperken met een vijfde plaats.
Stefano Comini - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Stefano Comini - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Bij de start nam Comini de leiding in handen, terwijl Vernay in de chicane de SEAT van Hugo Valente de grindbak induwde. Achter de Audi volgden James Nash (SEAT), Vernay, Oriola (SEAT) en Mat’o Homola (Opel Astra). Daarachter waren Colciago en Vervisch in een hevige strijd verwikkeld waarbij de wagens elkaar raakten in de chicane en beide rijders de vluchtstrook op moesten. Nash naderde op Comini, terwijl Colciago oprukte naar plaats vier ten koste van Oriola. Colciago ging daarna voorbij Vernay gevolgd door Vervisch die ook Oriola had weten te passeren.

Roberto Colciago - Honda Civic M1RA
Roberto Colciago - Honda Civic M1RA
Niet veel later ging Colciago ook voorbij Nash, waarna de Italiaan de aanval inzette op Comini. Even ging Colciago aan de leiding na een dubieus inhaalmanoeuvre in de chicane, maar hij gaf de leiding vrijwillig terug aan Comini om een straf te vermijden. Comini wist de koppositie te behouden tot aan de finish, Colciago finishte tweede, maar kreeg achteraf nog een straf van vijf plaatsen terug op de grid bij de volgende race voor zijn aandeel bij het incident na de start.

Vervisch wist nog voorbij Nash te gaan en pakte de laatste podiumplaats. James Nash, Jean-Karl Vernay en Mat’o Homola (Opel Astra) volgden op de plaatsen vier tot en met zes. Davit Kajaia reed zijn Alfa Romeo naar de zevende plaats, hij werd gevolgd door Pepe Oriola (SEAT), Attila Tassi (Honda) en Ferenc Ficza (SEAT).

Foto's: TCR International Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR International Series op zondag 14 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons