van der Horst

Monza toch laatste WTCC-race voor Aleksei Dudukalo?

Exit Aleksei Dudukalo?
Exit Aleksei Dudukalo?
Zoals we hier zondagochtend reeds berichtten kon het Lada Racing Lukoil Team de deelname van zijn rijder Aleksei Dudukalo aan de volgende WTCC-manche in Marrakech niet bevestigen. Dat er toen al een haar in de Lukoil-boter zat was duidelijk want eerder hadden we vernomen dat twee wagens in Noord-Afrika aan de start brengen geen onoverkomelijk probleem voor het Russische team bleek te zijn.

In dat geval kan een en ander enkel een bestraffing of zelfs het ontslag van de jonge Rus betekenen. Toegegeven, wat er zaterdag tijdens de qualifying in de eerste chicane gebeurde, is een ware nachtmerrie voor elke teambaas.

Op weg naar qualifying-drama
Op weg naar qualifying-drama
Vandaag bericht het Britse 'Autosport' dat Dudukalo's zitje alsnog door een jongere landgenoot zou kunnen worden ingenomen. Tegenover Autosport heeft Lukoil Racing-directeur Evgeniy Malinovskiy gesteld dat Dudukalo niet voor Marrakech is bevestigd en dat de 38-jarige Moskoviet wellicht uit het WTCC zal stappen. Malinovskiy zou met Mikhail Kozlowski zelfs al een vervanger uit de Lukoil-school voor Dudukalo klaar hebben staan.
"Mikhail Kozlowski heeft weliswaar geen WTCC-ervaring maar we zouden proberen om hem in de cockpit te zetten. Ik denk dat de beslissing reeds is genomen, volgende week volgt de bevestiging" luidt het.
 
'Autosport' laat doorschemeren dat Lada-teambaas Shapovalov de uiteindelijke beslissing aan sponsor Lukoil en dus Malinovskiy laat. Dudukalo's teamgenoot en 'slachtoffer' James Thompson  verdedigt zijn collega nochtans en stelt dat die het niet opzettelijk heeft gedaan. Tja, het tegenovergestelde zou verbazen...




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 25 maart 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons