Monza: Vijfde plaats voor Frédéric Vervisch in race 1

Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Frédéric Vervisch (Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS) heeft zijn pole positie niet kunnen verzilveren zaterdagnamiddag op de omloop van Monza. De Belg verloor al direct na de start enkele plaatsen en kwam als zesde over de streep, maar hij won na de race nog een plaats na de bestraffing van Ficza. Jean-Karl Vernay (Team WRT VW Golf), leider in de tussenstand kon in de race enkele plaatsen winnen en finishte als vierde.
Roberto Colciago (Honda Civic M1RA) won de race, zijn tweede zege dit jaar, voor merkgenoot Attila Tassi, de laatste podiumplaats ging naar Pepe Oriola (Craft Bamboo SEAT León). Ferenc Ficza (Zele Motorsport SEAT León) finishte als vijfde na Vernay maar werd achteraf bestraft met een penalty van 10 seconden voor het afsnijden van de chicane. Ficza zakte af naar de tiende plaats waardoor Vervisch een plaats won en als vijfde werd geklasseerd. Stefano Comini in de tweede Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS klasseerde zich als negende.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR International Series op zaterdag 13 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Monza.