van der Horst

Moscow Raceway: Honda wint MAC3-tijdrit na bestraffing Lada

Lada Sport Rosneft - Lada Vesta
Lada Sport Rosneft - Lada Vesta
Het feest kon niet op voor het Lada Sport Rosneft Team. Nadat Nick Catsburg, Gabriele Tarquini en Hugo Valente in qualifying voor een onuitgegeven hattrick tekenden, trok het team van Viktor Shapovalov ook in de verregende MAC3-competitie het laken naar zich toe. Achteraf werd het team evenwel naar de derde plaats teruggezet, naar verluidt wegens een valse start van Gabriele Tarquini.
Honda Racing
Honda Racing
Lada zette  in de ploegentijdrit als eerste aan en liet over de twee verplichte rondjes een goede tijd noteren. Het Honda-trio bleef reeds in de eerste sector boven de tijd van de Lada-collega's en dit zou ook zou blijven. Uiteindelijk hadden Monteiro, Huff en Michelisz zo'n zes tienden meer nodig dan de geel-zwarte Rosneft-armada.

Bij Citroën, waar Tom Chilton na zijn sterke prestatie op de Nordschleife voor het eerst de plaats van Mehdi Bennani  innam, liep het andermaal voor geen meter. Yvan Muller had duidelijk moeite met het tempo van leider Lopez. De Fransman, aan het stuur van een C-Elysée in duidelijk minder goede vorm, ruimde in de tweede ronde zelfs de baan voor Chilton maar ook dit bracht geen aarde aan de Citroën-dijk. Het trio had over beide ronden maar liefst 4.162" meer nodig dan Catsburg en C° en eindigde roemloos laatste.
Naderhand kreeg Lada  dan de koude douche op de toch al erg frisse Moscow Raceway, toen het wegens een valse start van Gabriele Tarquini 30 seconden straftijd kreeg en dus naar de laatste plaats werd teruggezet. Honda erfde zodoende de tien punten, al is dit met het oog op de merkentitel slechts een druppel op de gloeiende... euhh... bodemplaat.

Uitslag MAC 3:

01   Lada Sport in 4:04.355 (teruggezet naar derde plaats)
02   Honda Racing Team +0.649
03   Citroën Racing +4.162

Foto: FIA WTCC
  
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 11 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rusland.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons