van der Horst

Moskou: Maxime Martin snelt naar eerste DTM-pole!

Maxime Martin op de pole in Moskou!
Maxime Martin op de pole in Moskou!
Sensatie op de Moscow Raceway waar rookie Maxime Martin in wat tenslotte nog maar zijn vijfde kwalificatiesessie is, een allereerste pole veroverde. Onze landgenoot wist reeds in Q1 met een vijfde tijd zijn prima vorm van de vrije oefenritten te bevestigen maar deed dus naderhand met de snelste tijd in zowel Q2 als Q3 nog beduidend beter. Martin verwerft zodoende de beste uitgangspositie voor de race van morgen en krijgt daarbij merkgenoot Bruno Spengler naast zich op de eerste startrij, de Canadees moest 19/1000sten toegeven op onze landgenoot. Audi monopoliseert met Nico Muller en regerend kampioen Mike Rockenfeller startrij twee. Robert Wickens was met een teleurstellende 14de tijd snelste Mercedes-vertegenwoordiger.
  • St. Paul

a063042e2cacfb9752be813138ea4ce41ad241c6.jpg
"Ongelooflijk!" brulde Mad Max na wat ongetwijfeld een hoogtepunt in zijn carrière zal blijven. "Ik heb het op deze omloop nu eenmaal best naar mijn zin en ik ben blij voor het team en BMW dat het mij reeds in mijn vijfde DTM-kwalificatiesessie is gelukt de pole te rijden. Het klopt dat ik mij aan deze voor mij nieuwe omgeving moest aanpassen maar zoals je ziet gaat het steeds beter. Ik kom weliswaar uit de GT-sport maar je merkt nu  dat wij het ook kunnen. Mijn volgende doel is een eerste zege binnenrijven, de race wordt lang en zwaar maar tenslotte hebben we de beste uitgangspositie!" aldus onze landgenoot die bij aankomst de BMW-maats,met BMW-sportbaas Jens Marquardt voorop, in de armen viel.

Eric van de Poele: DTM-kampioen in '87
Eric van de Poele: DTM-kampioen in '87
Met deze eerste pole treedt Martin in de voetsporen van Eric van de Poele die op 12 april 1987 ter gelegenheid van de Bergische Löwe op Zolder een zelfde prestatie neerzette en dat zelfde jaar overigens ook DTM-kampioen werd. Indien Maxime Martin zondag in Moskou zijn pole met een zege weet te verzilveren, doet hij alvast beter dan VDP want een race winnen zat er voor 'Kuifje' dat jaar niet in.


--- Uitslag DTM Kwalificatie Moskou 2014 (PDF) ---

Foto's: DTM Media & Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 12 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons