van der Horst

Moskou: net geen podium voor Tom Coronel

Tom Coronel - ROAL Motorsport
Tom Coronel - ROAL Motorsport
Met een achtste en vierde plaats deed Tom Coronel, gisteren na een desastreuze kwalificatie pas dertiende, meer dan de schade te beperken. In een erg bewogen tweede race miste onze Noorderbuur maar voor een haar een tweede podium, een veelbelovend resultaat met de Belgische WTCC-manche in Spa (21 en 22 juni) in het vooruitzicht.
ebb4eae4e0419a7d3907dd51a7364785e4f2b9f5.jpg
Een sterke start in de openingsrace leverde de Nederlander meteen drie plaatsen winst op en even later verruilde hij zijn tiende positie voor een negende. Nadat hij halverwege de race ook Michelisz nog passeerde, ging hij als achtste over de finishlijn. Na de eerste ronde van de tweede race op de Moscow Raceway, kwam Coronel andermaal als tiende door. Daar bleef het niet bij. Na overstuur bij Sebastien Loeb, het naast de baan raken van ROAL-teamgenoot Tom Chilton na een tik van Monteiro en de drive through penalty voor koploper Valente, bezette Coronel de zesde positie. Het uitvallen van de beide voor hem rijdende Honda's van Tarquini en Monteiro verbeterden dit resultaat met nog eens twee plaatsen. Het podium kwam in zicht, maar de beste Chevrolet Cruze-rijder greep er nipt naast. Coronel voegt wel weer vele kostbare punten bij zijn totaal voor het WK Toerwagens (FIA WTCC). Daarin klimt hij op naar de zesde plaats, met een totaal van 74 punten.

698e5e035b810c2ec89e6edaa3cc983fa82f2c9e.jpg
Tom Coronel,na afloop: "Uiteindelijk kan ik niet meer dan dik tevreden zijn met dit eindresultaat. Maar, het was echt een domper dat ik in de tijdtraining niet verder kwam dan die dertiende plek. Daar hoorde ik absoluut niet te staan. Tijdens de vrije trainingen lag ik een keer derde en een keer vijfde en voor de kwalificatie zetten wij in op een vijfde of zesde positie. Het ging mis in het laatste rondje. Daarin had ik last van mega-overstuur en verspeelde kostbare tijd, net toen de anderen snel waren. Herstellen was er niet meer bij, want de sessie was over en ik baalde dan ook als een stekker. Dit was niet goed, maar ik kon er ook niets meer aan doen. Ik wist wel dat mijn auto goed en zeer constant was en met die kennis ben ik ook de races ingegaan. Opdracht was om de schade zoveel mogelijk te beperken.
Een goede start in de eerste race bracht gelijk de nodige plaatsen winst en daarna was het slim rijden en kijken waar de mogelijkheden lagen. Een achtste plek was in dat geval prima. In de tweede race kwam ik weer goed weg, won wat plaatsen en had daarna ondermeer strijd met Loeb en Bennani. Leuke gevechten, die ik door mijn constante auto ook goed aan kon. Voor mij gingen er nog wat mannen van de baan of vielen terug en in de laatste fase van de strijd reed ik vierde. Met zicht op het podium, zoals dat zo mooi heet. Ik heb het geprobeerd, maar kwam op Bennani vijf meter tekort.

Het goede nieuws is dat wij de schade in het WK absoluut hebben beperkt en ik zelfs nog een plaats ben gestegen in de tussenstand. Verder hebben wij nog een set nieuwe banden over en dat komt goed uit voor de komende races. Die zijn over twee weken op Spa-Francorchamps en zie ik toch wel als mijn thuisrace. Ik verwacht er veel fans en wil daar natuurlijk goed presteren. Alles is daar op gericht en de auto voelt top aan. Ik kijk er absoluut naar uit en hoop daar zeker voor een podiumplaats te gaan!"

Foto's: Tom Coronel Press



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 8 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow Raceway.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons