van der Horst

Moskou: Nabeschouwing Maxime Martin

Maxime Martin
Maxime Martin
Maxime Martin komt met gemengde gevoelens terug uit Moskou. De vertegenwoordiger van het RACB National Team in DTM schitterde in de regen op zaterdag, met een zesde plaats tot gevolg, meteen ook als eerste BMW. Zondag daarentegen vertrok de Belg op de 24ste positie om de race te eindigen in 17de stelling.
Meer dan ooit is het spreekwoord ‘de enige dag is de andere niet’ van toepassing in DTM. Maxime Martin kan ervan meespreken. Zaterdag bijvoorbeeld, tijdens de elfde race van het seizoen, kon onze landgenoot zich onderscheiden.
“De kwalificatie werd afgewerkt op een nat circuit dat beetje bij beetje begon op te drogen”, legt de rijder van het RBM-team uit. “In die delicate omstandigheden was ik erg gelukkig met mijn zesde positie. In de wedstrijd werden we geconfronteerd met intense regen. Over het algemeen hou ik wel van die evenwichtsoefening. In de wetenschap dat onze auto’s niet de beste prestaties leveren in regenweer, was ik meer dan tevreden met de zesde plek, bovendien als beste vertegenwoordiger van BMW.”

Op zondag verliepen de zaken echter een stuk minder goed voor Maxime: “Ik had net de derde chrono laten noteren, toen ik tijdens de kwalificatie van de baan ging. De herstelling van mijn M4 leverde me een straf op. Ik vertrok dus helemaal achteraan, in 24ste positie, aan de race. Ik had een knappe inhaalrace achter de rug toen ik een drive through ontving. Van de negende plaats die ik op het oog had, viel ik terug naar de zeventiende stek. Nog frustrerender was dat ik de snelste man op de baan was. Ik scoorde dus geen punten tijdens de tweede manche, terwijl de BMW de eerste vier posities voor hun rekening namen. Ik sta nu zevende in het kampioenschap, op gelijke hoogte met Tom Blomqvist, mijn teamgenoot. Ik concentreer me nu al op de afspraak op de Nürburgring. Ik heb er enkele uitstekende herinneringen.”

Foto:RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 22 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow DTM.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons