van der Horst

Moskou: Zege voor Wittmann in race 2 - geen punten voor Martin

Marco Wittmann - BMW Team RMG
Marco Wittmann - BMW Team RMG
Marco Wittmann heeft in zijn 50ste DTM-wedstrijd de zondagsrace in Moskou gewonnen in wat een BMW-feestje werd. Het merk uit München boekte een quadruple met Tom Blomqvist, Bruno Spengler en Augusto Farfus Jr. op de plaatsen twee tot en met vier. Onze landgenoot Maxime Martin, gisteren nog de beste BMW-rijder op plaats zes, had vandaag met een zeventiende plaats geen deel in het succes. Robert Wickens en Edoardo Mortara waren respectievelijk de beste Mercedes op plaats vijf en de eerste Audi op de zesde plaats.
Start race 2
Start race 2
25.000 supporters in Rusland zagen Wittmann en Blomqvist bij de start probleemloos de leiding nemen en de BMW-piloten bouwden een voorsprong op van zo'n twintig seconden die ze niet meer uit handen zouden geven. In een wedstrijd met weinig animo om de zege werd er wel stevig gevochten om de posities erachter, ook al dienden Mercedes en Audi vandaag hun meerdere te erkennen in BMW. Mortara viel nog het meeste op door zijn titelkansen gaaf te houden en zich ijzersterk van de zeventiende naar zesde plaats te knokken. Jamie Green viel dan weer op een minder positieve manier op: de Brit kreeg maar liefst tweemaal een drive through. Eerst botste hij met António Félix da Costa en vervolgens reed hij te snel door de pits. 

In de titelstrijd neemt Wittmann de leiding over en heeft nu twaalf punten meer dan Robert Wickens. Jamie Green volgt op 26 punten, Mortara op 30 en Paul Di Resta telt 38 eenheden minder dan Wittmann. Met nog drie weekends te gaan en maximaal 50 punten te verdienen per weekend ligt de strijd nog helemaal open. Binnen drie weekends strijkt het circus neer op de Nürburgring. 

UITSLAG RACE 2 DTM MOSKOW RACEWAY

Foto's: DTMSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 21 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons