van der Horst

Moskou - Maxime Martin: “Het gewicht kan ons voordeel opleveren”

Maxime Martin - BMW M4 DTM
Maxime Martin - BMW M4 DTM
De zesde van negen DTM-weekends gaat dit weekend door in Moskou. Maxime Martin houdt uitstekende herinneringen over aan het circuit. Op deze Russische omloop reed de vertegenwoordiger van het RACB National Team zich vorig jaar immers in de kijker, door als rookie eerst de pole en dan de overwinning te veroveren.
Alle sporters op hoog niveau weten dat het ene jaar het andere niet is. Je kan aan de top zitten en dan enkele maanden later in een heel wat minder competitieve context aan de slag moeten. Het is net die eeuwige onzekerheid die racen zo interessant maakt. Zeker als het niveau van de deelnemers zo hoog is als in de DTM. Daar weet Maxime Martin zeker over mee te spreken.

“Het is duidelijk dat ons seizoensbegin niet aan de verwachtingen beantwoordde”, legt de vertegenwoordiger van het RACB National Team en rijder van BMW Motorsport uit. “Maar hier in de paddock van Moskou moet ik onbewust toch terugdenken aan het hoogtepunt van vorig jaar. Een droomweekend! Alles begon tijdens de kwalificaties, waar ik de pole wist neer te zetten. De prestatie wist in de race te bevestigen. Hier wist ik, een Belgische rookie, mijn eerste zege in DTM te veroveren. De Brabançonne op een Russisch podium: een magisch moment in mijn carrière.”

En zouden die herinneringen dit weekend een vervolg kunnen krijgen?
“Hoop doet leven”, glimlacht Maxime. “Op basis van onze resultaten tijdens de afgelopen raceweekends mogen we gematigd optimistisch zijn. Maar je weet maar nooit. In Moskou krijgen onze tegenstanders heel wat ballast mee. Zo wegen de wagens met vier ringen 30 kg. meer dan onze BMW M4. En bij de auto’s met de ster is dat 15 & 20 kg. meer. Misschien kan dat extra gewicht ons voordeel opleveren.”

Foto: RACB National Team


 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 28 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moskou.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons