van der Horst

Moskou: Wittmann op pole - Crash voor Maxime Martin

Maxime Martin - BMW Team RBM
Maxime Martin - BMW Team RBM
Maxime Martin (Team RBM BMW) heeft in de kwalificatie voor de tweede DTM race de derde tijd gerealiseerd. De Belg leidde de tabellen in het begin van de sessie, maar daarna ging hij in de fout en crashte zwaar in bocht 9. Om de wagen te kunnen herstellen moesten de monteurs de BMW uit het gesloten wagenpark halen, daarom zal Martin de race moeten aanvatten vanuit de pitlane. De top drie bestaat volledig uit BMW-rijders met Marco Wittmann voor Tom Blomqvist en Martin. De BMW’s zullen na hun knalprestatie tijdens de kwalificatie wel 5 kg extra gewicht moeeten bijleggen voor de race.
Marco Wittmann realiseerde de snelste tijd in 1:28.776 en was daarmee een tiende seconde sneller dan Team RBM-rijder Tom Blomqvist. Robert Wickens (Mercedes), de winnaar van de eerste race, start van op de vierde plaats, daarachter volgen Bruno Spengler (BMW) Daniel Juncadella (Mercedes), Augusto Farfus (BMW), Timo Glock (BMW), Maximilian Götz (Mercedes) en Lucas Auer (Mercedes). De beste Audi, deze van Nico Müller, deed niet beter dan de twaalfde tijd.

Foto: BMW MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 21 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow DTM.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons