van der Horst

Moskou: Yves Matton (Citroën Total): Objectief bereikt!

Yves Matton - Citroën Total
Yves Matton - Citroën Total
Onze landgenoot Yves Matton, teambaas van het succesrijke Citroën Racing, kijkt tevreden terug op het WTCC-weekend op de Moscow Raceway dat het Franse team afsloot met alweer twee zeges en vier podiumplaatsen. "Dit weekend was inderdaad uitermate positief voor ons, met sterke prestaties van allevier onze rijders die het bovendien allen tot op het podium schopten" klonk het.
  • Dreamdrive
"Voor de start van het seizoen had ik me als doel gesteld elk van onze vier rijders een zege te bezorgen. Een uitdaging die reeds vandaag, met de overwinning van Ma Qing Hua in race 2, tot een goed einde werd gebracht.

De allereerste zege van een Chinees in een FIA-kampioenschap is zonder meer een historisch moment dat ongetwijfeld de belangstelling in dat land voor de autosport en het WTCC in het bijzonder nog zal aanzwengelen", aldus Matton na afloop.

Ma's zege is een regelrechte meevaller voor de Franse constructeur die zijn oog op de Chinese groeimarkt heeft laten vallen. Dat China 'hot' is blijkt zeker uit de WTCC-kalender waar de geschrapte Sonoma-manche zo goed als zeker door een, jawel, derde Chinese manche zal worden vervangen.

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 8 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow Raceway.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons