van der Horst

Mosport: Tweede overwinning op rij voor Maxime Martin

Heart of Racing - Aston Martin Vantage GT3
Heart of Racing - Aston Martin Vantage GT3
Het gaat Maxime Martin voor de wind in het IMSA WeatherTech Sportscar Championship. Nadat onze landgenoot vorige week de 6 Hours of the Glen won, schreef hij samen met Roman de Angelis nu de manche op de Canadian Tire Motorsport Park achter zijn naam, dit in de GTD-klasse met de Heart of Racing Aston Martin. Ondertussen ging de winst in de DPi naar Renger van der Zande en Sébastien Bourdais in de Chip Ganassi Racing Cadillac, met een inhaalmanoeuvre in de laatste twintig minuten.
  • Powercars
De Angelis kon profiteren in de openingsronde nadat de polesittende Lexus van Vasser Sullivan wegviel vooraan door een aanrijding met een LMP3. Van daaruit controleerde zowel de Canadees als onze landgenoot de race. Martin moest wel afrekenen met een sterk oprukkende Winward Racing Mercedes, maar Philip Ellis en Russell Ward kwam een halve tel te kort om de winst af te snoepen. Ryan Eversley en Aidan Read, uitkomend voor de Rick Ware Racing Acura, eindigden als derde. Jan Heylen was niet van de partij. Het team reisde namelijk niet af omdat niet iedereen gevaccineerd was, een vereiste als men Canada binnen wilde.

Sébastien Bourdais en Renger van der Zande
Sébastien Bourdais en Renger van der Zande
Bij de DPi's pakten van der Zande en Bourdais hun derde overwinning van het seizoen. Nochtans was het de Meyer Shank Racing Acura van Tom Blomqvist en Oliver Jarvis die de race controleerden, maar op twintig minuten van het einde kwam de Chip Ganassi Racing Cadillac opzetten en geraakte voorbij de roze Acura. De Action Express Racing Cadillac van Pipo Derani en Olivier Pla eindigde als derde. Voor Blomqvist en Jarvis was dit al de vijfde keer opeenvolgende keer dat zij als tweede eindigden. Wel goed is dat zij hun voorsprong uitbreiden, gezien de Wayne Taylor Racing Acura pas als zesde eindigde.

In LMP3 ging de winst naar de CORE Autosport Ligier van Colin Braun en Jon Bennett, voor de Andretti Autosport Ligier van Jarett Andretti en Gabby Chaves. De Jr. III Racing van Ari Balogh en Garett Grist eindigde als derde. In GTD Pro trok Pfaff Motorsports aan het langste eind. Nadat Mathieu Jaminet de pole pakte op zaterdag, moest hij even de leiding afgeven om dan uiteindelijk terug op kop te komen, met in zijn zog een sterk optreden van Antonio Garcia in de Corvette Racing C8.R GTD. De Fransman hield stand en bezorgde samen met Matt Campbell een thuiswinst voor het Canadese team. Garcia en Jordan Taylor eindigde als tweede, terwijl de Heart of Racing Aston Martin van Ross Gunn en Alex Riberas het podium vervolledigde.

Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 4 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting SportsCar Grand Prix.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons