van der Horst

Motegi: Citroën wint MAC3-competitie, titelverlengingen lonken

Citroën wint MAC-ploegentijdrit
Citroën wint MAC-ploegentijdrit
Dat de Citroën C-Elysée de snelste wagen in het WTCC-veld blijft bleek nog maar eens in de MAC3-teamcompetitie. Nadat het Franse merk in qualifying voor een eerste triplé tekende, wonnen Yvan Muller, José Maria Lopez en Tom Chilton ook de ploegentijdrit over twee ronden, inmiddels bekend als MAC3 (Manufacturers Against the Clock). Honda Racing waar Norbert Michelisz een kleine excursie door het gras maakte eindigde tweede, Lada werd derde. Met deze opeenvolging van prima resultaten scoorde Citroën Racing dit weekend in Japan tot dusver zowat het maximum der punten en komen zowel de constructeurstitel als deze voor de rijders alweer een flinke stap dichterbij.
  • 24 Hours of Zolder
Wil Lopez reeds in Motegi voortijdig en voor de derde maal op rij tot kampioen worden gekroond, dan moet hij Japan verlaten met een voorsprong van 110 punten op zijn naaste achtervolger. Tot nader order is dit Tiago Monteiro, de Portugees kijkt momenteel tegen een achterstand van ...120 punten aan.  Voor wat de constructeurstitel betreft hoeft Citroën slechts luttele zes punten meer dan Honda te scoren om een derde opeenvolgende titel binnen te halen. Dit alles in de veronderstelling dat de races in Buriram daadwerkelijk niet gereden worden.

Kampioenschap (rijders):

1.Lopez 289p
2.Monteiro 169
3.Muller 164
4.Huff 158
5.Bennani 147
6.Michelisz 143
7.Catsburg 139
8.Chilton 131
9.Tarquini 104
10.Coronel 102...

Foto: FIA WTCCDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 3 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Twin Ring Motegi.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons