van der Horst

Motegi: Bertrand Baguette kampioen in Super GT

Nissan Team Impul - Nissan Z GT500
Nissan Team Impul - Nissan Z GT500
Twee jaar geleden was Bertrand Baguette al dichtbij de titel in de Super GT, maar nu is het eindelijk zover. Tijdens de finale in Motegi eindigde de Verviersenaar samen met teamgenoot Kazuki Hiramine als tweede en gezien hun naaste tegenstanders slechter scoorden, was die tweede stek voldoende om de titel te pakken. Overigens de eerste titel voor de nieuwe Nissan Z GT500 en voor Baguette in Japan. Het is ook de eerste titel sinds 1995 voor Team Impul.
Baguette en Hiramine, die als derde gekwalificeerd waren, konden zich goed weren tijdens een zeer chaotische race. Het begon al wanneer kampioenschapsleider Katsumata Chiyo de ARTA Honda raakte, waardoor deze in een spin geraakte. Chiyo werd als aanstichter aangeduid en moest een drive-through penalty afwerken. Hiermee viel de NISMO Nissan uit de titelrace. Ondertussen, bij de start, kon Baguette al opschuiven naar een tweede plaats, achter de Honda van Team Kunimitsu. Beide wagens bleven continu vooraan, maar een wijziging kwam er niet.

Nadat de Nissan van Chiyo en Mitsunori Takaboshi wegviel, was de Real Racing Honda de enige die Baguette en Hiramine van de titel kon houden. Alleen eindigden Koudai Tsukakoshi en Nobuharu Matsushita pas als vijfde, overigens achter Chiyo en Takaboshi. Aan dit resultaat had het Belgisch-Japans duo genoeg om de titel te claimen, de eerste in de Super GT voor onze landgenoot nadat hij derde werd in 2020, en de eerste voor Nissan sinds 2015. 

Kondo Racing - Nissan GT-R Nismo GT3
Kondo Racing - Nissan GT-R Nismo GT3
Nissan mag zelfs dubbel juichen, want ook in de GT300 pakte het Japanse merk de titel. Daar kon men rekenen op João Paulo de Oliveira en Kiyoto Fujinami om deze met de Kondo Racing GT-R GT3 binnen te halen. Al was dat ook met veel geluk, wegens een lekke band eindigden ze pas op een negentiende plaats. Gelukkig lieten hun tegenstanders het afweten. De overwinning ging naar de ARTA Honda van Hideki Mutoh en Iori Kimura.

Foto's: Super GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 6 november 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons