van der Horst

Motegi: Esteban Guerrieri vervangt Tiago Monteiro bij Honda, Kris Richard erft Guerrieri's zitje bij Campos

Esteban Guerrieri - Campos Racing Chevrolet Cruze TC1
Esteban Guerrieri - Campos Racing Chevrolet Cruze TC1
Niet Gabriele Tarquini maar Esteban Guerrieri vervangt dit weekend in het Japanse Motegi de nog immer revaliderende Tiago Monteiro binnen het Castrol Honda World Touring Car Team. De 32-jarige Argentijn liet dit seizoen aan het stuur van de Campos Racing Chevrolet RML Cruze TC1 reeds twee overwinningen optekenen en wordt hier thans voor beloond met een Honda-fabriekszitje.
Hoewel de Chevrolet Cruze niet langer competitief mag worden genoemd trok de intrinsiek snelle Argentijn dus prima zijn streng in wat nog maar diens eerste volledige WTCC-seizoen is. Mede dankzij zeges in Marokko en recent in China prijkt hij momenteel op een zevende plaats algemeen en staat hij vierde geklasseerd in de WTCC Trophy voor privérijders.

Guerrieri's tijdelijke promotie tot fabrieksrijder werd mede mogelijk gemaakt door Campos Racing-baas Ruben Espin. "Natuurlijk hadden we er op gerekend dat Esteban ook in Motegi de Campos-kleuren hoog zou houden in de WTCC Trophy maar het was ook immer ons opzet om hem te kneden tot een WTCC-rijder zodat hij op een goede dag een kans als deze ten volle zou kunnen grijpen. Nu het zo ver is zijn we erg blij voor hem, hij heeft dit dubbel en dik verdiend. Hij blijft vanzelfsprekend deel uitmaken van Campos Racing en we wensen hem het allerbeste voor de WTCC-meeting in Japan".

“Ik ben bijzonder opgetogen nu men mij de kans geeft de WTCC fabrieks-Honda in Motegi te bemannen" aldus Guerrieri. "Ik wil ook Campos Racing bedanken om dit mede mogelijk te maken. Motegi is nieuw voor mij en ik heb ook nog nooit met de Civic WTCC gereden; er ligt dus veel werk op de plank maar ik heb er vertrouwen in dat ik Honda en Norbert Michelisz zeker zal kunnen helpen in hun respectieve strijd om de merken- en rijderstitel."

Kris Richard
Kris Richard
Guerrieri's overstap naar het officiële Honda Racing WTCC-team in Motegi is een prima zaak voor Kris Richard. De jonge Zwitser (22) krijgt het zitje als prijs voor het behalen van de ETCC Super 2000-titel vorig jaar aan het stuur van een Rikli Motorsport Honda Civic. Richard, die dit seizoen in het Duitse TCR actief was zou normaliter reeds ter gelegenheid van de WTCC-meeting in Monza in actie zijn gekomen maar een clashende verplichtingen beslisten er toen anders over. De zoektocht van organisator Eurosport Events naar een alternatief werd thans vergemakkelijkt door Campos-rijder Guerrieri's invalbeurt bij Honda voor de revaliderende Tiago Monteiro.

Richard wacht geen gemakkelijke opdracht aan het stuur van de Campos Racing Chevrolet RML Cruze TC1 aangezien de Zwitser niet vertrouwd is met de wagen, het team, de omloop noch het kampioenschap. "Daar staat tegenover dat ik helemaal geen druk ondervind. Ik ga naar Japan om er ginds het beste van te maken, vrij van eender welke kopzorg ook" aldus Richard.

Foto's: Hans van Onsem & FIA WTCC

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 24 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motegi.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons