van der Horst

Motegi: Tiago Monteiro is er ook in Japan niet bij

Tiago Monteiro
Tiago Monteiro
Tiago Monteiro, met Honda-stalgenoot Norbert Michelisz en Volvo-piloot Thed Björk één van de uitgesproken titelkandidaten in het WTCC, moet ook voor de meeting komend weekend in Motegi verstek laten gaan. De Portugees die nog steeds herstelt van de gevolgen van een testcrash in Barcelona kreeg van zijn medische staf het advies ook de eerstvolgende WTCC-manche in Japan aan zich voorbij te laten gaan. Wie Monteiro komend weekend op de Twin Ring Motegi vervangt is nog niet geweten maar na diens sterke come back in Ningbo is het lang niet uitgesloten dat Gabriele Tarquini andermaal als stand-in wordt opgeroepen.
Tiago Monteiro
Tiago Monteiro
"Dit is zowat het meest teleurstellend moment in mijn hele carrière" aldus pechvogel Monteiro in een reactie. "Samen met het team hadden we dankzij hard werk uitzicht op de titel en om deze kans thans te zien ontglippen is wel erg zwaar.  Mijn herstel verloopt voorspoedig en dat maakt het net zo frustrerend. De tijd speelt in mijn nadeel maar ergens motiveert dit mij om nog sterker terug te komen van zodra het kan. Ik wil hierbij het ongelooflijke medische team bedanken dat me elke dag bijstaat alsook iedereen die me via vriendelijke berichtjes steunt in deze moeilijke periode".

Monteiro die eerder in Ningbo ook de anderhalve puntenoogst misliep, staat momenteel nog tweede in de kampioenschapsstand op een half punt van leider Thed Björk. Norbert Michelisz volgt op anderhalf punt van de onfortuinlijke Portugees, Nick Catsburg op 22,5 punten.

Foto's: Hans van Onsem en FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 23 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motegi.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons