Motorland Aragon: Zeges voor Egor Orudzhev en Pietro Fittipladi

Pietro Fittipaldi - Lotus
Pietro Fittipladi (Lotus) toonde zich opnieuw de snelste op het circuit van Motorland Aragon waar de vijfde manche van de World Series Formula V8 3.5 plaatsvond. De Braziliaan pakte de pole voor beide races, maar hij miste nogmaals zijn start bij de eerste race waardoor de zege naar de Rus Egor Orudzhev (SMP Racing by AVF) ging. In de tweede race kende de Braziliaan meer geluk en hij won de wedstrijd, zijn vierde zege van het jaar al.
Egor Orudzhev - SMP Racing by AVF
Na zijn gemiste start probeerde Fittipaldi terug aansluiting te krijgen bij de kop van de race, maar er kwam een einde aan zijn remonte na een aanrijding met Konstantin Tereschenko. SMP Racing by AVF behaalde de dubbel met de zege van Egor Orudzhev en de tweede plaats van Matevos Isaakyan. Alfonso Celis Jr (Fortec Motorsports) pakte de laatste podiumplaats, hij ging Roy Nissany (RP Motorsport) en René Binder (Lotus) vooraf.

In de tweede race bleef Fittipaldi van pech gespaard terwijl het nu zijn rechtstreekse concurrenten waren die met tegenslag te kampen kregen. Zowel Rene Binder als Konstantin Tereschenko (Teo Martin Motorsport), die beiden Fittipaldi het vuur aan de schenen legden, moesten de wedstrijd verlaten. De eerste na een aanrijding, de Rus na mechanische pech. Fittipaldi won de race voor Alfonso Celis Jr en Egor Orudzhev. Yu Kanamaru en Matevos Isakyaan maakten de top vijf vol.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op maandag 26 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Aragon.