van der Horst

MSE blikt tevreden terug met een overwinning!

MSE - BMW E92 - Bart Van Samang
MSE - BMW E92 - Bart Van Samang
Het Genkse MSE team onder leiding van Dominiek Paret kan terugblikken op een geslaagd wedstrijdweekend in de Belcar Skylimit Sprint Cup. Dit tweede raceweekend van het nieuwe sprintkampioenschap werd verreden in het voorprogramma van de 24 Uren van Zolder.

Bart Van Samang (links)
Bart Van Samang (links)
Bart Van Samang nam het stuur van de BMW Coupé voor de 2 korte sprintraces op zaterdag.
Zoals voor veel teams heeft de Covidcrisis de voorbije maanden ook voor MSE gezorgd voor minder tot geen activiteit op het circuit.

“Los van een aantal vrije trainingen met onze BMW Coupé heeft alles stilgelegen en door deze pandemie hebben we een deelname aan de 24 Uren van Zolder van 2021 budgettair helaas niet rond gekregen”, laat Bart Van Samang weten.
“Gelukkig
zijn enkele sponsors ons alsnog blijven steunen waardoor we de resterende wedstrijden van het BSSC kampioenschap kunnen betwisten.”

Op donderdag werden 2 kwalificatiesessies gereden die de startopstelling van de sprintraces op zaterdag bepalen.
Tijdens de eerste kwalificatiesessie kon Bart een mooie 2
e startplaats verzilveren. Er had waarschijnlijk nog meer ingezeten maar met een volledig nieuwe motor werd er geen risico genomen.

In de tweede kwalificatiesessie kon Bart jammer genoeg slechts 4 ronden rijden met toch nog een derde startplaats als resultaat. Oorzaak van de korte sessie was een totaal onvoorzien motorprobleem. Ondanks opgebouwd met volledig nieuwe onderdelen bleek een klep in de motor het toch begeven te hebben.

Gelukkig was er nog de beschikking over een reservemotor en dankzij het harde werk van het team was het alsnog mogelijk om zaterdag klaar te staan voor de 2 races over 30 minuten.

Bart Van Samang kan dan ook maar uiterst tevreden zijn met de prestatie van het team : “Het was spannend maar ondanks de pech heeft MSE bewezen over het nodige doorzettingsvermogen te beschikken. Daar is maar één woord voor : prachtig!

Podium race 1
Podium race 1
Ik kon dus maar één ding doen om het team te bedanken en dat was winnen. De eerste wedstrijd heb ik rustig aangevat en ik kon mij na de eerste ronde op plaats 3 nestelen. Toen de 2 wagens voor mij mekaar raakten, moest ik in de Rea-bocht door het gras om een aanrijding te vermijden en viel daardoor terug naar P4. Ik kon me echter naar de top terugvechten en een 5- tal ronden later de leiding overnemen tot aan de finish. Een mooi moment na de pech en het harde werk van het team.”

De tweede wedstrijd verliep aanvankelijk ook vlot en we konden een 2de plaats makkelijk handhaven met uitzicht op de leidersplaats, vervolgt Bart.
Jammer genoeg bleek al tijdens de safety-car dat iets niet in orde was met de wagen, wat zich meteen na de herstart manifesteerde door het wegvallen van de aandrijving.

Een tik op een achterwiel door een tragere deelnemer in de eerste wedstrijd zorgde voor een ophangingsbreuk, waardoor we de handdoek in de ring moesten werpen. Heel jammer uiteraard. Ondanks deze onvoorziene pech gaan toch alle credits naar MSE voor weeral een prachtig raceweekend. Wordt zonder twijfel vervolgd”, besluit Bart nog.

MSE pers
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Persberichten op vrijdag 1 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons