van der Horst

Münsterlandpokal: Sterk deelnemersveld voor seizoensafsluiter

df9ed2392c5e8050af9fd4a13c2bb844c8ddf6dd.jpg
Het VLN kampioenschap is komend weekend met de DMV Münsterlandpokal aan zijn tiende en tevens laatste wedstrijd van het seizoen toe. Traditioneel weet de seizoensafsluiter altijd wel een sterk deelnemersveld aan te trekken en dat zal zaterdag niet anders zijn met voorlopig 181 wagens op de lijst waarvan er 23 in de GT3-klasse (SP9) zullen uitkomen. Het weer zou echter wel eens voor een verrassing kunnen gaan zorgen in de Eifel daar er temperaturen worden voorspeld die overdag niet boven het vriespunt zouden uitkomen en er 's ochtend wat winterse neerslag zou kunnen liggen, afwachten dus welke compounds de bandenconstructeurs zullen meebrengen.
Van Belgische zijde zal de aandacht vooral gericht zijn op de Marc VDS Racing BMW Z4 in handen van Maxime Martin en Markus Palttala. Het team wist tijdens de 24 uren van de Nürburgring nog hoge ogen te gooien door als vierde algemeen en eerste BMW te finishen en men overweegt dan ook om volgend seizoen het volledige kampioenschap af te werken. Ook  Team Schübert tekent nog eens present met twee wagens, zonder sterke bemanning weliswaar. Een andere opvallende verschijning is de Cyber Racing Aston Martin Vantage V8 GT3 bestuurd door niemand minder dan Allan Simonsen en Dominik Farnbacher, het nog jonge Britse team lijkt niet vies te zijn van een uitdaging. Een andere welgekomen exoot die voor de laatste race nog eens van stal wordt gehaald is de P4/5 Competizione van James Glickenhaus.
 
Audi wordt door niet minder dan 7 wagens vertegenwoordigd waarvan de grootste kanshebbers beide Phoenix exemplaren zijn, zonder Mamerow Racing en Reader Motorsport te vergeten. Ook Porsche zet de grote middelen in met ondermeer de Manthey Porsche #10 (Luhr/Bergmeister/Krumbach), de Falken Tyre 911 GT3 R #27 (Ragginger/Asch) en het Haribo exemplaar in handen van Richard Westbrook en Emmanuel Collard. In het Mercedes-kamp zet ROWE racing voor het eerst drie SLS GT3 AMG’s in, elk met een sterke rijdersbezetting. Ook Black Falcon brengt weer een wagen aan de start. Daarnaast valt de aanwezigheid van een Dörr McLaren en de H&R Ford GT nog te noteren.

Foto's: Jan BruckeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op vrijdag 26 oktober 2012.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons