van der Horst

Na Dubai gaat de actie in de 24H SERIES powered by Hankook verder

Start Hankook 24H Dubai 2016
Start Hankook 24H Dubai 2016
Met een recordaantal van 100 inschrijvingen was de elfde editie van de Hankook 24H DUBAI een fantastische start van het seizoen 2016 in de 24H SERIES powered by Hankook. Over minder dan twee maanden staat met de Hankook 12H ITALY-MUGELLO (18-19 maart 2016) de volgende race al op het programma, korte tijd later gevolgd door de première van de Hankook 24H SILVERSTONE – European Touring Car Edition (1-3 april 2016). Er is echter meer nieuws van CREVENTIC, promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook, met de aankondiging van meer toerwagenraces die nog dit jaar plaatsvinden. De eerste Hankook 24H SLOVAKIA wordt op 15 en 16 juni gehouden. Ook zijn plannen voor een lange-afstandsrace voor toerwagens in Duitsland inmiddels in een vergevorderd stadium. De datum en de locatie voor deze race worden op korte termijn bekendgemaakt.
24H Dubai 2016
24H Dubai 2016
“In velerlei opzichten wordt de race in Dubai ieder jaar groter en beter”, zegt Natasha Mark van CREVENTIC. “Van de ‘Welcome Party’ in het rennerskwartier van Dubai Autodrome op woensdagavond tot aan de prijsuitreiking na afloop van de race op zaterdag was het evenement een groot succes. We hebben van veel teams en rijders bijzonder positieve reacties ontvangen. De bezoekersaantallen van onze live-stream, met twee keer zoveel kijkers als vorig jaar, en onze accounts op Facebook, Twitter en Instagram zijn fors toegenomen. We waren opnieuw ‘trending’ op Twitter, zelfs nog urenlang na afloop van de race.”
 
Al 75 inschrijvingen voor Hankook 12H ITALY-MUGELLO
 
Voor de Hankook 12H ITALY-MUGELLO, de volgende wedstrijd van de 24H SERIES powered by Hankook, zijn al 75 inschrijvingen ontvangen. Bij de Italiaanse race is er vooral veel belangstelling in de klassen A6 (GT3), SP3 (GT4), Porsche Cup en TCR. “Natuurlijk hebben we de teams die voor het hele seizoen zijn ingeschreven, maar daarnaast ook vele teams die aan de race in Mugello als evenement op zichzelf willen deelnemen. We kunnen nog een paar teams opnemen, maar die moeten wel snel zijn om hun plek in het startveld veilig te stellen”, zegt Natasha Mark. “Net als in Dubai verwachten we ook voor Mugello en andere wedstrijden met een wachtlijst te moeten werken, dus hoe sneller teams hun inschrijving afronden en het inschrijfgeld betalen, hoe groter de kans dat ze aan de race kunnen deelnemen!”
 
Nieuwe toerwagenraces als aanvulling op de kalender
 
24H Dubai 2016
24H Dubai 2016
Naar aanleiding van het succes van de eerste Hankook 24H SILVERSTONE – European Touring Car Edition wordt de kalender van de 24H SERIES powered by Hankook 2016 uitgebreid met een tweetal lange-afstandsraces voor toerwagens. Op 15 en 16 juni is de Slovakia Ring bij Bratislava de plaats van handeling van de eerste Hankook 24H SLOVAKIA, de eerste race van de 24H SERIES die midden in de week (woensdag en donderdag) plaatsvindt. Later in het seizoen zal ook een toerwagenrace in Duitsland worden gehouden, waarvoor de datum en de locatie nog bekendgemaakt moeten worden. “Met Silverstone, de Slovakia Ring en de race in Duitsland willen we een International Endurance Series voor toerwagens in het leven roepen, waarvan we hopen dat die ook door de FIA als ‘International Series’ zal worden erkend. Het doel is om deze evenementen laagdrempelig, eenvoudig en betaalbaar te houden, dus daarmee keren we terug naar onze wortels. We werken hard aan de voorbereiding van deze races en we komen binnenkort met nadere informatie”, aldus Natasha Mark. Informatie over de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via www.24hseries.com.
 
Creventic PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op donderdag 21 januari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons