van der Horst

Nathan Vanspringel terug aan de start van de Ford Fiesta Sprint Cup

Nathan Vanspringel
Nathan Vanspringel
Nadat hij in zijn derde seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup de algemene titel behaalde – en ook nog Junior-kampioen werd én FordStore Vanspringel de kroon schonk in het Ford Dealer Team Championship – leek alles erop te wijzen dat Nathan Vanspringel in 2022 hogerop wou viseren en de vertrouwde #29 Fiesta wou inruilen voor een ander, zeg maar ietwat pk-rijker zitje. Er werd veel gewikt en gewogen en uiteindelijk zal de 19-jarige uittredende kampioen terug onder de vlag van FordStore Vanspringel aan de start verschijnen van de Ford Fiesta Sprint Cup.
  • St. Paul
Nathan Vanspringel - Vanspringel Motorsport
Nathan Vanspringel - Vanspringel Motorsport
«Uiteraard hadden wij onze zinnen gezet op een vervolg in een andere merkencup, omdat ik absoluut ervaring wou opdoen in een snellere auto en een snellere klasse, » zegt Nathan. « Dat blijft de bedoeling en in afwachting van het rondkrijgen van een akkoord, werd er beslist dat ik tegelijkertijd bijteken voor een nieuw seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup. Ik was meteen gewonnen voor het idee omdat mij dat toelaat veel race-kilometers te verorberen, de 150 pk van de Fiesta om te ruilen voor iets anders, en, ja, opnieuw vooraan mee te knokken in de Ford Fiesta Sprint Cup ! » 
 
Dat Nathan Vanspringel binnen de grote Ford-familie blijft racen, is mooi meegenomen voor de Brusselse Ford-verdeler, met vestigingen in Waver, Anderlecht en Brussel. 
 
Nathan Vanspringel - Vanspringel Motorsport
Nathan Vanspringel - Vanspringel Motorsport
«Wij zijn zeer tevreden dat Nathan onze rangen in de Ford Fiesta Sprint Cup blijft versterken, » zegt team owner Patrick Vanspringel. « Indien hij elders aan de slag zou gegaan zijn, dienden wij op zoek naar een kopman en nu weten we al dat wij dankzij zijn kennis en ervaring opnieuw een hoofdrol kunnen spelen in het gevecht met onze Ford-collega’s Peerlings en Feyaerts. Enkel voor de titelstrijd zal het mogelijk rekenen worden, indien er datums van de Fiesta Cup zouden samenvallen met een ander programma en Nathan hierdoor verstek zou dienen te geven ! » 
 
Het vijfde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup gaat van start op 8, 9 en 10 april op Circuit Zandvoort. 

Ford Fiesta Sprint Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op woensdag 2 maart 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons