van der Horst

Navarra: Loeb/Parente winnen kwalificatierace in moeilijke omstandigheden

Start Qualifying Race
Start Qualifying Race
Sebastien Loeb en Alvaro Parente hebben op een nat circuit van Navarra hun derde zege van het seizoen in een Qualifying Race behaalt. Een regenbui net voor de start van de race zorgde voor een kleine vertraging maar dat sloeg Alvaro Parente niet uit zijn lood, de McLaren fabrieksrijder startte vanaf P4 op de grid maar rukte meteen op naar de leiding van het veld. Sébastien Loeb maakte vervolgens de klus af en hield het hoofd koel toen het in de slotfase opnieuw wat begon te regenen. Het is nu afwachten of Sebastien Loeb Racing later op de dag de pole positie ook daadwerkelijk kan omzetten in een overwinning in de Main Race, iets wat hun dit seizoen tot dusver nog niet is gelukt.
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3 #13
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3 #13
Enkele teams maakten de opmerkelijke bandenkeuze om slicks te monteren op de grid terwijl de piste er nat bij lag. De Reiter Lamborghini van polesitter Stefan Rosina en de WRT Audi #12 van Oliver Jarvis beklaagden zich al snel deze keuze op het moment dat ze als een baksteen terugvielen doorheen het veld. De Lamborghini werd nog vijftiende (+1 ronde), terwijl de Audi van Jarvis/Mayr-Melnhof laatste werd. Voor Edward Sandström en Frank Stippler werd het dan weer een uitstekende race in de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra #13, zij kwamen als tweede over de meet op 10 seconden achterstand.
 
Voor kampioenschapleiders Laurens Vanthoor en Stéphane Ortelli (WRT Audi #11) liep het mis in de tweede wedstrijdhelft. Net voor de pitstops had Vanthoor met een knap manoeuvre zich nog voorbij de #13 weten te sturen, maar de keuze om slicks te monteren tijdens de stop bleek uiteindelijk de foute wanneer het op het einde terug begon te regenen en Ortelli nog terugviel naar P7. De tweede plaats van hun collega’s in de #13 betekent dat hun voorsprong in de puntentelling nu nog 16 punten bedraagt.
 
Een opmerkelijke prestatie was er voor de Grasser Racing Team Lamborghini van de Oostenrijkers Gerhard Tweraser (vervanger Baumann) en Hari Proczyk. Zij werden derde en maakten wat terrein goed op hun Pro-Am titelrivalen Andreas Simonsen en Sergei Afanasiev die net achter hen finishten.

Uitslag Qualifying Race
Uitslag Qualifying Race

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op zondag 29 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Navarra.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons