van der Horst

Neel Jani: "Afgaand op de kwalificaties zal het morgen een heel mooie race worden"

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Neel Jani stak in zijn Porsche 919 Hybrid in Le Mans bij het ingaan van de allerlaatste ronde nog de leidende Toyota, die met problemen kampte, voorbij en rijfde zo de zege binnen in de Franse klassieker. Vandaag tijdens de kwalificaties op de Nürburgring klokten hij en zijn teamgenoten Marc Lieb en Romain Dumas in de Porsche #2 slechts de vierde tijd maar toch is Jani optimistisch over de wedstrijd van morgen.
  • St. Paul
Neel Jani
Neel Jani
"De kwalificaties toonden aan dat het een heel spannende wedstrijd wordt, alle drie de constructeurs zullen vechten voor de zege. Als de weercondities even wisselvallig zijn als vandaag wordt het bovendien ook echt een tactisch spelletje. Wij verwachten momenteel droog weer, en dat zou ons goed uitkomen. Onze Porsche presteert mijns inziens het best in droge, niet al te warme omstandigheden."

Lieb - Dumas - Jani
Lieb - Dumas - Jani
"Na Le Mans zeiden sommigen dat we de overwinning gestolen hadden omdat we de Toyota in de laatste ronde passeerden. Ik ben het daar niet mee eens daar wijzelf in de beginfase wat problemen kenden en zo Toyota een voordeel gaven. Dat zij pas helemaal op het einde problemen kenden is natuurlijk jammer voor hen maar wij waren er om constant druk te zetten, en wij waren er dan ook om te profiteren van de pech van anderen."

Foto's: Arne Simons & Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 23 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Nürburgring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons