van der Horst

Néstor Girolami met Polestar Volvo aan de start in Motegi

Nestor Girolami
Nestor Girolami
Het nieuws circuleerde al een tijdje en werd vandaag bevestigd: Argentijn Nestor Girolami flankeert Thed Björk in het Japanse Motegi waar hij het stuur van Robert Dahlgren's Volvo S60 Polestar TC1 toegewezen krijgt. Dahlgren van zijn kant focust zich vanaf nu ten volle op het STCC waarvan de laatste twee races clashen met de WTCC-kalender.
Nestor Girolami
Nestor Girolami
Nestor Girolami is de regerende tweevoudige Argentijnse Super TC 2000-kampioen en kreeg na afloop van de manches in Termas de Rio Hondo de gelegenheid om in gezelschap van Thed Björk de Volvo S60 TC1 te testen. Tijdens die test wist de Argentijn indruk te maken op het Polestar Cyan Racing Team wat resulteerde in een zitje voor de Motegi-meeting van 2 tot 4 september eerstkomend.

"Vooraf beleefde ik het raceweekend samen met het team en stak al heel wat op over de wagen. Ik had het erg naar mijn zin tijdens de test waaruit het potentieel van de auto ook duidelijk bleek. In Japan wil ik vooral aantonen dat ik de snelheid, afstellingsbekwaamheid en racefeeling in huis heb om in de toekomst deel te kunnen uit maken van het team" aldus de 27-jarige Girolami.

Wie de tweede Volvo zal bemannen in de nog resterende manches in Buriram (zo die meeting al doorgaat), Shanghai en Qatar is vooralsnog niet geweten. Weet Girolami in Motegi te bevestigen dan lijkt het logisch dat ie ook de rest van het seizoen voor het Zweedse team afwerkt. Polestar komt in 2017  met drie fabriekswagens aan de start en stelt wellicht ook enkele wagens ter beschikking van privéteams.

Nestor Girolami - Honda Civic WTCC
Nestor Girolami - Honda Civic WTCC
Girolami zelf is geen obekende in de WTCC-paddock. De Argentijn die in 2013 nipt naast de door José Maria Lopez veroverde  Súper TC2000-titel greep, reed vorig jaar reeds twee WTCC-wedstrijden. Bij zijn debuut op de Slovakia Ring scoorde hij met de Nika International Honda Civic van Rickard Rydell een eerste punt. In de straten van Vila Real crashte hij in Q2, met mechanische problemen in de eerste race als gevolg. In de wegens de crash van Nick Catsburg voortijdig afgevlagde tweede race legde hij toen beslag op de achtste plaats.

Foto's: Volvo Polestar en Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 22 augustus 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons