van der Horst

Nestor Girolami (Polestar Cyan Racing), landgenoot José Maria Lopez achterna?

Nestor Girolami - Volvo Polestar Cyan Racing
Nestor Girolami - Volvo Polestar Cyan Racing
Het is Volvo Polestar Cyan Racing menens dit jaar. Na een leerjaar in '16 waarin buiten alle verwachting reeds een overwinning werd geboekt, mikt de Zweedse squad dit jaar resoluut op de titel. Naast het feit dat Polestar thans met drie Volvo's S60 aan de start komt en voortaan op de rijke ervaring van testrijder/adviseur Yvan Muller beroep kan doen, wist het zich met Nederlander Nick Catsburg en Argentijn Nestor Girolami ook beduidend te versterken. Laatstgenoemde (28) wil maar wat graag in de voetsporen van zijn landgenoot en voormalig Super TC2000-concurrent José Maria Lopez treden. Aan motivatie ontbreekt het 'Bebu' alvast niet.
  • STX Motorhomes
Nestor Girolami
Nestor Girolami
Wat betekent het om voor Volvo Polestar Cyan Racing het WTCC te kunnen betwisten?

"Om eerlijk te zijn ben ik Polestar Cyan Racing erg dankbaar mij deze kans te geven. De eerste keer dat ik voor hen reed, vorig jaar in Japan, was echt veelbelovend. Ik voelde me dadelijk thuis in het team, voor mij toch wel een belangrijk gegeven. Samen met de hele équipe, Thed Björk en Nick Catsburg hoop ik dat we de volgende stap, zowel het rijders- als merkenkampioenschap winnen, kunnen waarmaken. Voor mij persoonlijk is dit de grootste opportuniteit tot dusver in mijn carrière, anders dan voorheen kan ik thans een volledig seizoen afwerken. Ik heb een erg sterk team achter mij staan, het is nu aan mij om zoveel mogelijk te leren, niet alleen op de baan maar ook in de simulator om de auto, de bochtensnelheden etc. te doorgronden."

Je laat alvast niets onverlet om dit opzet te doen slagen en ging hiervoor zelfs in Zweden wonen!

“Leven in Zweden vergt wel een aanpassing, zeker gezien het weer hier. Ik begrijp dat het hier 's zomers erg aangenaam kan zijn maar hoe dan ook, we zijn zowat de hele tijd onderweg en met de races en het testwerk hebben we het sowieso toch erg druk. De Zweedse keuken is nogal spicy voor mij, wellicht wil men hiermee het koude weer compenseren! Maar ik stel het prima binnen het team en in mijn appartement dat amper 15 minuten van de Polestar-ateliers verwijderd is."

Denk je dat je kan meestrijden voor de titel?

Nestor Girolami  - Volvo S60 Polestar Cyan Racing
Nestor Girolami - Volvo S60 Polestar Cyan Racing
"Ik denk het wel, eerlijk gezegd. Ik bereid me keihard voor, da's ook nodig want ik moet zowel de auto als de meeste omlopen leren kennen. Ik dacht wel dat ik een snelle leerling ben. Vorig jaar in Motegi, een omloop die nieuw was voor mij, was ik meteen zeer snel in free practice 1 en 2, mede dankzij de simulator, een onontbeerlijk werkinstrument om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te komen.
Ik ervaar geen druk, ik heb veel te leren en het komt er op aan geduld te oefenen. In een competitieve serie als deze telt elk punt en moet je dan ook zo constant mogelijk zien te presteren om op het einde van de rit jouw titelkansen gaaf te houden. Het feit dat ik twee snelle teamgenoten heb helpt om de prestaties van het hele team nog sneller naar een hoger niveau te tillen."


Je bent net als topper José Maria Lopez Argentijn én eveneens fabrieksrijder, dat opent hoge verwachtingen.

"Ik ken Lopez zeer goed, racete in verschillende kampioenschappen tegen hem. Hij werd Super TC2000-kampioen in 2013 en ik deed het hem na in 2014 en 2015. Hij deed een uitstekende job in het WTCC en tilde de serie naar een hoger niveau. Hij maakte het beste van drie zeer sterke seizoenen voor Citroën en thans krijg ik zelf zo'n grote kans. Het wordt een erg interessant seizoen waarin ik uiteraard mijn beste beentje zal voorzetten".

Foto's: FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 4 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons