van der Horst

New Race Festival: Nabeschouwing SRT

SRT heeft een mooie comeback gemaakt in de Belgische autosport. Het team uit Merchtem nam afscheid van het Belcar-kampioenschap in 2006 om in diverse internationale kampioenschappen successen te behalen, met als hoogtepunt een zege in het WK GT1 in Argentinië in 2011. Na meerdere jaren afwezigheid maakte het team van Patrick en Niels Selleslagh afgelopen weekend zijn comeback in eigen land met een splinternieuwe Corvette C6.R GTE voor Maxime Soulet, Max van Splunteren en Maarten Makelberge. Soulet reed tijdens de kwalificaties meteen naar de polepositie en het trio pakte na drie uur racen net naast het podium, maar iedereen binnen het team was globaal zeer tevreden over de comeback in België.
De gele Corvette van SRT was zonder meer één van de trekpleisters van de opener van het Belgische kampioenschap BRCC op Circuit Zolder. De Amerikaanse bolide spreekt de fans enorm aan en het was dan ook prachtig om de auto op pole te zien voor de eerste afspraak van het seizoen. Maxime Soulet bedankte op een schitterende manier voor het vertrouwen.

Maxime Soulet: “Met SRT werken en in een Corvette rijden, is voor mij altijd enorm mooi geweest. Patrick heeft me vroeg in mijn carrière kansen gegeven en nu heb ik hem daarvoor op passende manier bedankt”, glunderde Soulet zaterdagnamiddag. “Ik ben blij dat we meteen weer vooraan meespelen.”

Tijdens de 180-minuten durende race vocht de Corvette continu vooraan, met als eerste rijder de jonge Max van Splunteren. “Ik heb me enorm geamuseerd”, glunderde de Nederlander na de race. “Wat een wagen, het geluid, het rijden, alles is geweldig. Ik heb een goede start genomen en hield voeling met de kop tot mijn remmen wat warm werden. Desondanks bleven we mooi vooraan meestrijden en ik gaf na goed een uur het stuur aan mijn teamgenoot Maarten Makelberge over.”

De Gentenaar reed een heel mooie race. “Ik vond snel mijn ritme en kon zonder fouten mijn stint afwerken, zoals Patrick Selleslagh me gevraagd had. Ik heb rondenlang met mijn ex-teamgenoot Bert Longin kunnen vechten en hij raakte er niet over, daar was ik best fier over. Ook de wagen en het team zijn super, ik voel me hier vanaf het begin perfect thuis.”

De laatste rijbeurt was voor Maxime Soulet die echter net naast het podium greep, ondanks een schitterend slotuur. “We kwamen voor de laatste pitstop binnen en net dan kwam de safety car buiten en we verloren de derde plaats. Jammer, maar globaal was het weekend zeer mooi”, aldus Patrick Selleslagh. “Ik ben blij dat er in eigen land weer een mooi kampioenschap is, met knappe wagens en dat we er deel van uitmaken. Afspraak in Dijon voor de volgende manche.”

Volgende week start SRT in de openingsrace van het International GT Open, met Maxime Soulet en de Nederlander Nicky Catsburg.  

SRT PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op maandag 28 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons