van der Horst

New Race Festival: Sam Dejonghe aan de start op de Prime Racing Ginetta LMP3

Prime Racing - Ginetta LMP3
Prime Racing - Ginetta LMP3
Dit weekend gaat op Circuit Zolder het Supercar Challenge seizoen 2016 van start met een race op zaterdag en een op zondag. In tegenstelling tot de vorige jaren, betwisten alle divisies samen dezelfde race en rijden de GT- en Sports divisies niet langer aparte races. Er wordt een dertigtal wagens aan de start verwacht en tussen de deelnemers vinden we weer enkele landgenoten terug. Tussen de kandidaten voor de zege treffen we ook Sam Dejonghe aan, verrassend is wel dat hij niet het stuur neemt van de Deldiche Norma waar hij vorig weekend de eerste Belcar race mee won, maar plaats neemt in de Ginetta-Nissan LMP3 van het Luxemburgse Prime Racing. Die wagen wordt dit jaar ingedeeld in de Super GT division van de Supercar Challenge en komt niet uit in de Superlights Challenge zoals vorig seizoen. De Ginetta wordt onderhouden door Triple One, het team uit Wetteren dat ook de Norma's inzet.
JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
Sam Dejonghe zal de wagen delen met eigenaar Jean-Pierre Lequeux. Met de Ligier JS P3 van DayVTec komt er nog een tweede LMP3 aan de start. Andere zegekandidaten zijn de Pumax RT van Henk Thuis, de Mercedes SLS van Bob Herber en de gekende Volvo S60 8 van Henry Zumbrink. In de GTB division vinden we Ward Sluys terug, die de JR Motorsport BMW M4 Silhouette deelt met Chris Mattheus. Met rallycrosser Jos Jansen (JJ Racing Porsche 997 Cup) staat er nog een Belg in deze divisie ingeschreven.

Traxx Racing - Peugeot RCZ
Traxx Racing - Peugeot RCZ
Geen Belgen in de Supersport division, maar bij de Sport division zien we met plezier de Peugeot RCZ van Traxx Racing terug, die opnieuw de sporen wordt gegeven door Chris Voet en Bart van den Broeck. De eerste race voor de Supercar Challenge wordt zaterdagnamiddag om 16u50 op gang geschoten, de tweede race staat gepland op zondag om 13u40 en word vooraf gegaan door een gridwalk.

Deldiche Racing - Norma 20FC
Deldiche Racing - Norma 20FC
De Superlights Challenge telt "slechts" acht wagens met daarbij de Deldiche Norma MF20 met daarop naast Luc de Cock de snelle Tim Joosen dioe samen met Luk het volledige kampioenschap zal afwerken. Ook de McDonald’s Racing Norma is van de partij, François Bouillon en David Houthoofd zijn de rijders van dienst. De twee Norma’s moeten het opnemen tegen de Wolf GB08 van Bas Koeten Racing met Rob Kamphues en Leon Rijnbeek als rijders. Verdere Belgen bij de Superlights zijn Bart Ooms met de B&T Racing Radical SR3 en Patrick Engelen en Christian Holtappels met een Ligier JS1. Ook de Superlights rijden twee races, een op zaterdag en een op zondag.

Verder staan er op het programma van het weekend ook nog de tweede manche van het BGDC en twee races van de  Historic Monoposto Racing, waarin we een mengeling krijgen van Formule V, Formule Ford en Formule 3 wagens.    

Foto's: Niels Vaeck & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op woensdag 13 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons