van der Horst

New Race Festival: Cédric Baeten ongenaakbaar in beide HMR races

Cédric Baeten
Cédric Baeten
Tweemaal de pole en twee overwinningen, dat is de balans van het weekend van Cédric Baeten (Lola T580) in de Historic Monoposto Racing serie op circuit Zolder. Baeten was oppermachtig en niemand kon hem in beide races bedreigen. Kees van der Wouden Jr. (Royale RP30) en Geert Wynants (Royale RP27) legden in beide races beslag op de twee overige podiumplaatsen al wisselden ze wel van plaats.
Historic Monoposto Racing podium race 2
Historic Monoposto Racing podium race 2
Cédric Baeten won de eerste race met een voorsprong van 1.854 seconde op Wynants, Kees van der Wouden Jr. werd derde op 2.759 seconden. In de tweede race had Baeten na 12 ronden een voorsprong van 14.311 seconden op van der Wouden Jr., Wynants werd derde.Leo Beckers - Royale RP26
Leo Beckers - Royale RP26
In beide races ging de vierde plaats en tevens de zege in de Formule Ford 1600 naar Leo Beckers (Royale RP26). In de eerste race klopte hij Michael Rasper (Merlyn MK11A) en Ed Waalewijn (Van Diemen RF79), in de tweede race ging hij in de klasse opnieuw vooraf aan Rasper en  Waalewijn.

Foto's: Niels Vaeck
 
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 15 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons