van der Horst

New Race Festival: Fred Bouvy met een nog krachtigere Volvo 240 Turbo Gr.A

Fred Bouvy - Volvo 240 Turbo Gr.A
Fred Bouvy - Volvo 240 Turbo Gr.A
De Belcar Historic Cup, het zeer officiële Belgische kampioenschap op circuit voor historic wagens kent dit weekend zijn aanvang in het kader van de 40ste editie van het New Race Festival op het circuit van Zolder. En uiteraard zal het team van GDM Motors, op technisch vlak bijgestaan door GRC Sport, van de partij zijn met hun ondertussen gekende en spectaculaire Volvo 240 Turbo Gr.A. Dit is een bolide die zijn adelbrieven haalde in de jaren 80 op de scène van de internationale toerwagenracerij. Fred Bouvy zal opnieuw de rijder van dienst zijn…
“Na de goede resultaten die we behaalden tijdens de laatste meeting van 2021, ook al op het circuit van Zolder, zijn we blijven werken aan de wagen”, legt Pino Sperlinga, de technisch verantwoordelijke, uit. “De belangrijkste wijziging betreft… de benzine. Vanaf nu gebruikt deze Volvo namelijk bio-ethanol! Dat betekent dat de mapping van de motor moest worden aangepast en dat de prestaties erop vooruit gegaan zijn. De eerste test gaven ons al voldoening, en dat betekent dat we klaar zijn voor een volledig seizoen in de Belcar Historic Cup…”

Fred Bouvy - Volvo 240 turbo
Fred Bouvy - Volvo 240 turbo
Na een lange periode te hebben stilgezeten als gevolg van een blessure opgelopen in de winter, zit Fred Bouvy opnieuw achter het stuur… en hij wil presteren! “Net als de rest van de ploeg ga ik er volop tegenaan en vooral, samen met Pino zijn we verheugd om vast te stellen dat deBelcar Historic Cup zijn evolutie verderzet in de goede richting. Het startveld wordt alsmaar groter en dat belooft niet alleen een mooie strijd op de piste, maar bovenal veel spektakel voor het publiek.”

Het was op Mettet dat de eerste tests van het seizoen werden gehouden… “In zijn nieuwe configuratie lijkt de Volvo 240 Turbo Gr.A nog krachtiger, en dat is een goed teken”, vervolgt Fred Bouvy. “Vorig jaar haalden we in de competitie twee top 6 klasseringen in het algemene klassement, en evenveel podia in onze categorie. Het niveau van de competitie is nog gestegen, maar ik denk toch dat we kunnen hopen om in de kop van het peloton te kunnen meespelen. De tests op het Circuit Jules Tacheny in Mettet verliepen goed en gisteren, in Zolder, had ik de gelegenheid om de afstellingen te verzorgen, zonder evenwel nieuwe banden te gebruiken. We wachten dus de eerste vrije trainingen af om het geheel te beoordelen…”

Eén ding is zeker: de Volvo 240 Turbo Gr.A GDM Motors zal niet onopgemerkt blijven in dit eerste competitieweekend van het seizoen 2022 in hartje Limburg…

GDM MotorsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Historic Cup op vrijdag 13 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons