van der Horst

New Race Festival: JFT Engineering kent niet altijd even makkelijk weekend

Tom Van Eenaeme - Renault Clio RS
Tom Van Eenaeme - Renault Clio RS
Het autosportseizoen 2024 is voor JFT Engineering ondertussen al stevig aan de gang, in die mate dat de Belcar Skylimit Sprint Cup 2024 de eerste helft van het seizoen al achter zich heeft liggen. De derde van zes afspraken vond op Circuit Zolder plaats, meteen ook het derde verschillende circuit op de kalender van het immens populaire kampioenschap uit de Belcar-series. De twee sprintraces van 30 minuten in Limburg waren echter niet evident voor het Oost-Vlaamse team met de Renault Clio RS, maar een podiumplaats in de eerste race, maakt dat Tom Van Eenaeme halverwege het seizoen mooi aan de leiding blijft in het kampioenschap van Klasse 5. Algemeen staat het jonge talent in de snelle Renault Clio RS op de derde plaats, op meer dan vijftig deelnemers. De volgende afspraak is op 5 en 6 juli in de Belgische Ardennen.
  • Hamofa Performance
Tom Van Eenaeme - Renault Clio RS
Tom Van Eenaeme - Renault Clio RS
Het was inderdaad niet het resultaat waar we op gehoopt hadden dit weekend in de Belcar Skylimit Sprint Cup tijdens het New Race Festival”, aldus teameigenaar Filip Van Eenaeme. “Circuit Zolder ligt ons en de Clio RS normaal zeer goed, maar dit weekend was een opeenvolging van kleine frustraties, waardoor we onze troeven niet optimaal konden uitspelen.”  
 
In de eerste race kwam Tom Van Eenaeme zeer goed uit de startblokken, maar hij raakte halverwege de race ingesloten en verloor daardoor al vrij snel de aansluiting met de directe concurrenten. Ondanks de tegenslag vocht hij nog terug naar een vijfde plaats algemeen en de bronzen medaille in de klasse, waardoor hij een prima zaak in het kampioenschap deed.
 
JFT Racing - Renault Clio RS
JFT Racing - Renault Clio RS
Net voor de tweede race liep het echter fout”, aldus nog Filip Van Eenaeme. “Tom merkte tijdens de formatieronde en bij de startopstelling dat er aan de auto iets fout was. We konden het euvel weliswaar snel verhelpen, maar aangezien we de motorkap pas dicht deden na het tonen van het ‘vijf minuten’-bord, kregen we in het begin van de race, volledig volgens de regels, een stop-and-go penalty van één minuut te verwerken. Tom moest als laatste weer de piste op en slaagde er alsnog in om terug te keren naar de 24ste plek algemeen en de vierde plaats in de klasse.”
 
In de puntenstand blijft Tom Van Eenaeme stevig aan de leiding in de klasse BSCC5, terwijl de snelle Oost-Vlaming in de algemene puntenstand op acht punten van de eerste plaats volgt en slechts drie eenheden minder telt dan het team op de tweede plaats.
 
Afspraak nu op 5 en 6 juli op het circuit van Spa-Francorchamps voor de vierde van zes races van het kampioenschap!

Persbericht JFT EngineeringDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Sprint op dinsdag 21 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons