van der Horst

New Race Festival: PK Carsport verdedigt Belcar-titel met sterk rijderstrio Bert Longin, Stienes Longin en Peter Guelinckx

Peter Guelinckx, Stienes Longin en Bert Longin - PK Carsport
Peter Guelinckx, Stienes Longin en Bert Longin - PK Carsport
Volgend weekend wordt op Circuit Zolder het seizoen 2024 van het Belcar Endurance Championship op gang getrokken, ter gelegenheid van het New Race Festival. De kleuren van het PK Carsport-team van Anthony Kumpen worden opnieuw verdedigd door Bert en Stienes Longin en Peter Guelinckx, die aan de slag gaan met de vertrouwde Audi R8 LMS GT2.
  • De Swert Opticiens
De autosportwinter is – net zoals de gewone winter – eindelijk afgelopen. Het is tijd voor actie. Volgend weekend wordt het Belcar-seizoen in Zolder op gang geschoten. Bert Longin heeft er ontzettend veel zin in.

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
“Op mijn 58 start ik met dezelfde ambitie als op mijn 28, toen ik aan mijn autosportcarrière begon”, grijnst de Leuvenaar. “Ik ga mijn uiterste best doen, en dan zien we wel wat dat geeft. Tuurlijk willen we graag opnieuw Belcar-kampioen worden, tuurlijk willen we nog eens de 24 Uur van Zolder winnen. Dat dat niet makkelijk wordt, dat beseffen we allemaal maar al te goed. Maar we zijn een sterk team, en helemaal klaar voor een nieuwe uitdaging. Dit wordt plezant, dat weet ik nu al.”

Uitzonderlijk zal de #1 Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van PK Carsport volgend weekend enkel door Bert en Stienes Longin worden bestuurd, omdat Peter Guelinckx wegens zakelijke verplichtingen niet in Zolder aanwezig kan zijn. Het Belcar-seizoen 2024 begint met een race over 125 minuten, die zondag om 14 uur op gang wordt getrokken.

Persbericht RaceMail Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 15 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons