van der Horst

New Race Festival: Pole voor Corvette C4 van Luc Branckaerts

Luc Branckaerts en Wim Kuijl delen de eerste startrij
Luc Branckaerts en Wim Kuijl delen de eerste startrij
Met een strakke chrono van 1'41"463 verzekerde Luc Branckaerts zich van de pole algemeen en in platform 3 voor de eerste race op zondag van de Belcar Historic Cup. Hij was amper 2/10 sec. sneller dan de Ford Capri RS3100 Cosworth van Wim Kuijl die hierdoor de pole pakte in platform 2. Zijn broer Tim Kuijl realiseerde met zijn BMW 325i E36 de derde chrono en verzekerde zich zodoende van de eerste startplaats in platform 4. De pole binnen platform 1 was dan weer voor Dieter Kuijl met een zesde chrono algemeen.
  • Skylimit Events
Evertjan Alders - BMW M5
Evertjan Alders - BMW M5
We schreven het reeds tijdens de voorbeschouwing dat de familie Kuijl en Luc Branckaerts de uitgesproken favorieten zijn voor dit weekend tijdens de derde en vierde manche van de Belcar Historic Cup. Ze bezetten vier plaatsen op de eerste drie startrijen. Alleen Evertjan Alders (BMW M5) en Jan Van Elderen (Ford Sierra Cosworth) konden zich er nog tussen wringen.

Erik Bruynoghe - Porsche 911
Erik Bruynoghe - Porsche 911
De Porsches van de Nederlander Peter Stox en Erik Bruynoghe delen de vierde startrij, terwijl Fred Krab en Erik Nulens de voorlopige top tien afsluiten. Opmerkelijk was de 11de chrono van regerend kampioen Luc Moortgat, maar hij sukkelde met de rembalans van zijn Porsche 964 RS. 

In totaal tekenden 43 wagens paraat en dat is na het eerste raceweekend in Spa opnieuw een mooi deelnemersveld.
Beide races worden op zondag afgewerkt. De uitslag van de eerste race wordt aangewend voor de startopstelling van race 2.

Foto: Bravo Racing / David Noels

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Historic Cup op zaterdag 18 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons