van der Horst

New Race Festival: Therbo en Damiani kleuren de races – Bourlard tweemaal primus bij de Gentlemen

August Therbo (r) vs  Romain Damiani
August Therbo (r) vs Romain Damiani
De Mitjet 2L Nord Europe was te gast op Circuit Zolder tijdens het New Race Festival waar niet minder dan vier races op het programma stonden. August Therbo (MV25) en Romain Damiani (GT Drive) toonden zich een maat te sterk voor de concurrentie en vochten het onder elkaar uit voor de zeges, Therbo won driemaal, Damiani eenmaal. Xavier Boulard (GT Drive) won tweemaal in de Gentlemen klasse.
Guillaume Patze - GAS Racing
Guillaume Patze - GAS Racing
Het duel tussen Therbo en Damiani begon al in de eerste race, waar beide rijders mekaar niet loslieten. Therbo haalde het met 0.027 seconde voorsprong op Damiani. Tristan Clay (DNS) werd derde. Xavier Bourlard finishte als vijfde en was eerste bij de Gentlemen. Guillaume Patze (GAS Racing) pakte de negende plaats en Andre Patze de elfde. We kregen vooraan eenzelfde scenario in de tweede race op zaterdag, maar ditmaal haalde Damiani het met 0.029 seconde voorsprong op Therbo. Bourlard werd vijfde en tweede bij de Gentlemen. Guillaume Patze en Andre Patze finishten respectievelijk op de zesde en de twaalfde plaats.

Xavier Boulard won tweemaal bij de Gentlemen
Xavier Boulard won tweemaal bij de Gentlemen
Ook op zondag stonden er twee sprintraces op het programma. Beide races werden gewonnen door Therbo met Sébastien Seveau (Mitjet International) als tweede in de derde wedstrijd en Damiani opnieuw tweede in de laatste race. Bourlard pakte opeenvolgend de vijfde en de vierde plaats en die laatste was goed voor een tweede zege bij de Gentlemen. Guillaume Patze lukte tweemaal een zevende plaats, Andre Patze werd tweemaal dertiende.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 19 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons